IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2013, 20:17   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Amerikalılar'ın en büyük korkusu...




ABD halkının yüzde 92'si, elektrik ve su gibi altyapı hizmetlerinin kötü amaçlı yazılımların saldırısına açık olduğu fikrinde.

ABD Başkanı Barack Obama, salı günü ikinci dönem başkanlığının ilk Birliğin Durumu konuşmasında siber güvenlikle ilgili bir kararname imzaladığını açıklayıp sanal saldırıları hızla büyüyen bir tehdit olarak değerlendirmesinden iki gün sonra yayınlanan bir anket, Amerikan halkının da Beyaz Saray’la aynı fikirde olduğunu gösterdi. ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) da güvenlik hizmetleri veren Tenable Network Security şirketinin yaptığı ankete göre, Amerikan halkının yüzde 92’si, elektrik ve su gibi altyapı hizmetlerinin kötü amaçlı yazılımların saldırısına açık olduğuna inandığını gösterdi. 1021 kişiyle gerçekleştirilen anket, Amerikan halkının siber saldırı tehditlerine yönelik büyük bir görüş birliği içerisinde olduğunu göstermesi açısından da önemli bulundu.

Ankete göre, halkın yüzde 90’ından fazlası, ABD hükümetinin yanı sıra büyük şirketlerin de siber saldırılara karşı savunmasız olduğunu düşünüyor. Yüzde 94’lük bir kesim de, ABD Başkanı’nın gerçek hayattaki fiziksel saldırılara yanıt verme yetkisinin, siber saldırılar karşısında da geçerli olması gerektiğine inanıyor. Ankete göre, Amerikalılar en çok altyapı hizmetlerinin kesintiye uğraması ihtimalinden endişe duyuyor. Katılımcıların yüzde 37’si altyapı hizmetlerinin aksamasından kaygı duyduğunu söylerken, kesintiye uğramasından en çok korkulan alan ise iletişim hizmetleri olarak öne çıktı. Ankete katılanların yüzde 21’i ‘ internet ve telefon dâhil iletişim hizmetlerinin kesilmesinden kaygılıyım’ derken, ulaşım hizmetlerinin aksamasından endişe duyanların oranının yüzde 7’de kalması da dikkat çekti.

Obama da konuşmasında, bilgisayar korsanlarının, e-postalara girdiğini, kimlik hırsızlığı yaptığını ve şirketlerin sırlarını çaldığını vurgulayıp “Amerika’nın düşmanları ülkenin elektrik sistemini, mali kurumlarını ve trafik kontrol sistemlerini sabote etmeye çalışıyor” demişti. Kongre’den hükümete siber güvenliği arttırma konusunda daha fazla yetki vermesini talep eden ABD Başkanı, imzaladığı yeni kararnameyle, ülkenin siber savunma yeteneklerinin artacağını ve ulusal güvenliğin yanı sıra iş ve özel hayatın mahremiyetinin korunmasına yönelik yeni standartlar geliştirileceğini belirtmişti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
amerikalıların, büyük, en, korkusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Amerikalılar için en büyük tehdit: Robotlar'! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Şubat 2013 16:41
Küçük adaların büyük korkusu! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Kasım 2011 15:56
PKK'nın büyük korkusu! Slipknot Haber Arşivi 0 26 Ekim 2011 11:50
Tuba'nın büyük korkusu INsaNIty Haber Arşivi 0 22 Haziran 2009 14:59
Eruygur'un en büyük korkusu Crips Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 10:04