IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2013, 19:06   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyin hücresi vücuttan daha uzun yaşıyor!




İtalya'da yapılan bir bilimsel araştırmaya göre beyin hücreleri başka bir organizmaya yerleştirildiğinde en az iki kat daha uzun ömürlü oluyor.

İtalyan bilim insanlarının yaptığı çalışma Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yer aldı. Çalışmada farenin nöronları veya beyin hücreleri, sıçanlara nakledildiğinde, hücrelerin sıçan ölene kadar yaşadığı tespit edildi. Uzmanlar sıçanların farelerden en az iki kat daha uzun ömürlü olduğuna dikkat çekerek, bu bulgunun yaşamı uzatma çalışmaları için iyi haber olduğunu belirtti.

İtalya'da Pavia Üniversitesi'nden beyin cerrahı Dr. Lorenzo Magrassi "Şu an çok yavaşız ama insan yaşamını uzatma çalışmalarına devam ediyoruz. İnsan ömrü 160 yaşına uzatılırsa beyin hücrelerini kaybetmezsiniz çünkü nöronlarınızın sabit bir ömrü yok" dedi.

Vücutta hücreler sürekli yenilenirken nöronlar insan doğduğundan beri aynı kalıyor. Magrassi ve arkadaşları nöronların başka bir organizmada ne kadar yaşayıp yaşayamayacağını öğrenmek istiyor. Bunun için uzmanalr farelerden aldıkları nöronları 60 tane sıçanın fetusuna yerleştirdi. Ekip sıçanların son güne kadar yaşamalarına izin verdi. Can çekişenlere ve iki günden fazla yaşama şansı olmayanlara ötanazi yaptı ve sonra beyinlerini kontrol etti. Farelerin yaşam süresi sadece 18 ay, buna karşılık sıçanlar bunun iki katı kadar yaşayabiliyor.

Sıçanlar tamamen normal bulundu ve yaşamlarının sonunda herhangi bir nörolojik probleme dair bir ize rastlanmadı. Sıçanlar ölmesine rağmen farelerden nakledilen nöronların hala canlı olduğu görüldü. Bunun anlamı beyin hücreleri uzun süre yaşayan bir canlıya nakledildiklerinde daha fazla yaşayabiliyorlar.

Araştırmadaki bulgu bizi, "vücudumuz ölmedikçe beyinlerimiz yaşar"savına götürüyor. Araştırma şimdilik sadece sıçanlar üzerinde yapıldı. Ancak beyin hücrelerinin insan yaşamından uzun olmasının insanın sonsuza kadar yaşayacağı anlamına gelmiyor. Yaşlanma kişinin vücudunun tüm parçalarına bağlı olarak gelişiyor. Ve Magrassi bilim insanlarının hala yaşlanmanın neden kaynaklandığını tam olarak çözemediğini söyledi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyin, daha, hücresi, uzun, vücuttan, yaşıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaslı genç erkekler, daha uzun yaşıyor! Zen Sağlık Köşesi 0 02 Aralık 2012 20:36
Kan grubu AB olanlar baypas sonrası daha uzun yaşıyor Deinonychus Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2011 12:53
Çok Eşli Erkekler Daha Uzun Yaşıyor Feronia Ah Erkekler 5 10 Ocak 2010 13:13
Kadınlar neden daha uzun yaşıyor Feronia Ah Kadınlar 6 13 Ekim 2009 04:00
Kadınlar daha uzun yaşıyor Collettivo Kadın Sağlığı 0 14 Ağustos 2008 14:15