IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2013, 22:32   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu sefer FBI kazandı!




Alman internet girişimcisi ve iş adamı Kim Dotcom, bir yıldan fazladır ABD’ye karşı verdiği yasal mücadelede çok kritik bir davayı kaybetti.

Sahibi olduğu Megaupload sitesi Ocak 2012’de kapatılan ve o tarihten bu yana Yeni Zelanda’da gözetim altında hayatını sürdüren Kim Dotcom’un, ABD’ye teslim edilmesini önleyebilecek delillere erişmesine izin veren mahkeme kararı iptal edildi.

Bir zamanlar dünyanın en büyük dosya paylaşım sitesi olan Megaupload’un kurucusu olan Kim Dotcom (Schmitz), 21 Ocak 2012’de Yeni Zelanda’daki malikanesine düzenlenen baskında gözaltına alınmıştı. O tarihten bu yana mal varlığına kavuşmak ve özgürlüğünü elde etmek için yasal mücadele veren Kim Dotcom, Temmuz 2012’de kendisi hakkındaki soruşturmayı yürüten ABD Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) karşı büyük bir zafer kazanmıştı.
Yeni Zelanda’da bir mahkeme FBI’ın Ocak 2012’de düzenlediği baskını yasa dışı ilan etmiş, ardından Dotcom’un ABD’ye teslim edilmesini sağlamak için mahkemeye sunulacak delillerin, FBI tarafından Alman iş adamının avukatlarına açıklanması kararını almıştı.
Ancak Yeni Zelanda’da bir diğer mahkeme dün bu kararı bozarak, Dotcom’un ABD’ye teslim edilmemek için yapacağı savunmaya büyük bir darbe vurdu.

TEMYİZE GİDECEK
Mahkeme kararında, ‘çok miktarda delilin sunulması halinde yasal sürecin çok fazla uzayacağını, FBI’ın elindeki deliller hakkında sunulacak kısa bilgilerin Dotcom’un avukatlarına yeterli olacağını’ belitti. Mahkeme ayrıca, ‘Ağustos’ta görülecek davanın Dotcom’un suçlu olup olmadığına karar vermeyeceğini, sadece kendisi hakkında geçerli delil bulunup bulunmadığını ortaya koyacağını’ ifade etti.
Dotcom’un avukatı Paul Davison, ‘Yeni Zelanda Yüksek Mahkemesi’ne temyiz başvurusu yapmayı planladıklarını’ söyledi. Davison, 38 yaşındaki müvekkilinin ABD’ye teslim edilmemesi için, ‘FBI’ın elinde yeterli delil bulunmadığını ortaya koymaları gerektiğini’ belirtti.
MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR
Megaupload sayesinde milyoner olan ve internet dünyasında adı kötüye çıkmış bir dolandırıcı ve aynı zamanda girişimci olarak anılan Dotcom, 21 Ocak 2012’de gözaltına alınmıştı. Helikopterlerle malikanenin bahçesine inen özel timlere bağlı 70 polis, FBI’ın talebi üzerine Dotcom’u gözaltına almıştı.
Yeni Zelanda’da başlattığı yasal mücadelede ilk olarak şartlı tahliye edilen, ardından mal varlığının bir kısmına kavuşan Dotcom, yeniden güç kazanmak için ilk önce ----- çalışmalarına başladı, kısa bir süre önce de Mega adı verilen yeni dosya paylaşım siteni kurdu. Mega, kısa süre içinde önce 3 milyon kullanıcı sayısına ulaştı.
Dotcom, Russia Today’e verdiği röportajda, “Bu davanın içine çekildiğim zamandan beri öğrenmiş olduğum şey, özel hayatımın çok fazla ihlal edilmesinin yanı sıra, hükümetin insanlar üzerine nasıl casuslul yaptığı oldu... Artık insanları takip etmek için mahkeme kararına ihtiyaç duymuyorlar. Herkesi, sürekli olarak izliyorlar” demişti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bu, fbi, kazandı, sefer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sam & Max bu sefer iOS'ta Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 15 Nisan 2012 12:30
İDO'dan sefer iptalleri PassioN Haber Arşivi 0 09 Nisan 2012 22:15
Bu sefer kaçış yok! Deep Bilgisayar Donanımı 0 23 Şubat 2012 14:51
İDO'dan sefer iptalleri KarakıZ Haber Arşivi 0 12 Kasım 2011 14:29
Bu Sefer Myheart Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Şubat 2011 20:42