IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mart 2013, 15:28   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunuslarla internet üzerinden iletişim!




ABD'de hayvanlarla insanların internet üzerinden iletişim projesi için düğmeye basıldı. İlk etapta, zekâ düzeyi insana en yakın hayvan olan yunuslar internete bağlanacak.

ABD'de gerçekleştirilen bir konferansta, internet yoluyla hayvanlarla iletişim kurmanın olanakları masaya yatırıldı. Özellikle yunusların zekâsı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Diana Reiss, ünlü İngiliz müzisyen Peter Gabriel, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü profesörlerinden Neil Gershenfeld ve internetin yaratıcılarından Vint Cerf'in katıldığı oturumda, bilim adamları hayvanların iletişim kurma becerilerini aktardı. Hunter Üniversitesi'nde psikoloji profesörü olarak görev yapan Reiss, yunusların etraflarındaki olayların bilincinde olduklarını ve aynaya baktıklarında gördükleri görüntünün kendilerine ait olduğunu bildiklerini kaydetti. ABD'li profesör, "Ancak bunu yapan tek canlının yunuslar olmadığını düşünüyoruz. Filler, şempanzeler ve saksağanlar da aynada kendilerini seyretmeyi çok seviyor" dedi. İngiliz sanatçı Peter Gabriel da, dünya çapında sayısız müzik adamıyla çalıştığını vurgulayıp, "Pek çoğuyla aynı dili konuşmamamıza rağmen, sadece enstrümanlar yoluyla anlaşıyoruz. Aynı şey neden hayvanlarla aramızda mümkün olmasın" sorusunu sordu. Gabriel daha sonra, org çalan bir şempanzenin ----- kaydını izleyicilerle paylaştı. Müzik aletini çalmadan önce akort bile yapan şempanzenin yeteneği salonda bulunan herkesi şaşkınlığa sürükledi. Gabriel "Notaları aklında tutuyor. Oktavı da kendisi buluyor" dedi.

FİLLERLE VİDEO-KONFERANS...
MIT'de görev yapan Prof. Dr. Neil Gershenfeld ise ------konferans yöntemiyle farklı yerlerdeki hayvanlarla bağlantı kurdu. Teksas'taki bir orangutan, Baltimore'da bulunan Ulusal Akvaryum'daki yunuslar ve Tayland'daki filler, kendileriyle konuşan Gershenfeld'e tıpkı birer insan gibi tepki verdiler. Son olarak söz alan Vint Cerf de şimdilik sadece yunusların kullanabileceği bir ekran vasıtasıyla hayvanlar dünyasını da internet alemine katmayı düşündüklerini vurguladı. Cerf, yunusların internette insanlarla iletişim kurabilmeleri için çalıştıklarını söyleyerek, "Sonra sıra diğer hayvanlara da gelecek" dedi.

HAYVANLARIN EİNSTEİN'I
Hayvanlar dünyası içinde insan zekâsına en yakın canlı olarak kabul edilen yunuslar, çabuk öğrenme yeteneklerinin yanında, duygusal zekâlarıyla da dikkat çekiyor. Üzüntü ve sevinçlerini insanlar gibi açıkça belli eden, yas tutan yunuslar, aynaya baktıklarında da kendilerini tanımlama özelliğine sahip. Kimi bilim adamları yunusların beyninde "sıfır" konsepti bulunduğunu ve neredeyse insana yakın zekâdaki bu hayvanların "insan olmayan birey" olarak kabul edilmeleri gerektiğini vurguluyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
iletişim, internet, yunuslarla, üzerinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Internet üzerinden gönderdiğiniz dosyalarİnİzİ gizleyin Buse(AnGeLL) Güvenlik Açıkları 1 10 Nisan 2006 19:54