IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2013, 16:25   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tablet pazarında son durum!




Türkiye’de tablet markalarının sayısı 150’yi geçti, fakat satış sonrası hizmetleri sunan firmaların sayısı halen düşük.

Dünyada hızla gelişen tablet pazarı, Türkiye’de de her yıl katlanarak büyümeye devam ediyor. 2010 yılında sadece 4.400 adetlik hacme sahip olan Türkiye tablet pazarı, 2012’nin ilk yarısında 172.000 adede yaklaştı. Fakat bu artışı destekleyecek satış sonrası hizmetleri sunabilen firmaların sayısı çok az.
Türkiye’de her geçen gün daha fazla kullanıcı, tablet dünyasına adım atıyor. 2010 yılında sadece 4.400 adet tabletin satıldığı ülkemizde, 2012 (Ocak-Haziran) yılında ise yaklaşık 172.000 adet tablet satıldı. Özellikle son yıllarda ciddi bir yükseliş içinde olan tablet ürünleri, birçok farklı marka tarafından Türkiye’de kullanıcılara sunuluyor. Piyasadaki bu yoğun rekabet 2013 yılıyla birlikte 150 markaya ulaşmış durumda. Yakın gelecekte büyük bir karmaşaya gebe bu süreç, ilk etapta fazla dikkat çekmeyen teknik servis problemini ve tüketici mağduriyetlerini de beraberinde getiriyor.
Türkiye pazarındaki hızlı büyüme, özellikle teknik servis konusuna pek yansımıyor. Piyasadaki firmaların çok azı yeterli teknik desteği sağlayabiliyor. Birçok tablet markası küçük adetlerle, yedek parça ve servis güvencesi olmadan adeta ‘‘merdiven altı’’ şekilde pazara sunuluyor. Düşük fiyatların cazibesiyle bu ürünlere yönelen kullanıcılar, herhangi bir arıza durumunda ise mağdur oluyor.
Tablet üreticilerinden EZCOOL’un Türkiye Genel Koordinatörü Garip Erzen, Türkiye’de merdiven altı koşullarda ithalat yapan birçok tablet markası olduğunu dile getirerek uzun vadede kullanıcıların bu durumdan zarar görebileceğini dile getirdi. Erzen’in sözleri şöyle: "Türkiye tabletleri sevdi ve pazarı kısa sürede bu noktalara getirdi. İki yıl gibi bir sürede pazar hacmi 4.400 adetten 200.000 adet seviyelerine çıktı. Bu artışın bundan sonra da katlanarak devam etmesini bekliyoruz. Kullanıcılar, en çok 7 inch lik ürünleri tercih ediyor. Fakat özellikle uygun fiyatlı ürünlerin bulunduğu bu segmentte satılan modellerin teknik servis desteğine dikkat etmek gerekiyor. Maalesef piyasada satış sonrası hizmetler ve yedek parça konusuna yatırım yapan çok az firma var. Çok sayıda tüketicinin mağdur olduğu olayları son dönemde sıkça duymaya başladık. Satın alınan ürünlerde iki yıllık garanti sürecinin de yakın dönemde sona ereceğini göz önüne alırsak, mağduriyet olaylarında artış kaçınılmaz olacaktır. Bu durum tablet ürünlerine olan güveni de sarsabilir. Bu noktada tüketicilere, teknoloji sektöründe bir geçmişi olan, bilinen ve güvenilir markaları tercih etmelerini öneriyoruz."
Hızlı bir şekilde büyüyen tablet pazarında artık fiyat konusunda satış sonrası hizmetler ve müşteri memnuniyeti, en önemli konulardan birisi olacak. Kullanıcıların da tablet tercihini yaparken marka ve servis güvencesine dikkat etmesi gerekiyor.
Rakamlarla Türkiye’de tablet pazarı;
- 2010 yılında 4.400 adet tablet satıldı.
- 2011 de ise 127.000 adet tablet satıldı ve pazar 2010 yılına göre 32 kat büyüdü.
- 2011 Ocak-Haziran arası 36.000 adet tablet satıldı.
- 2012 Ocak-Haziran arasında 171.800 adet tablet satılmış durumda. Sadece bu döneme bakıldığında bile % 300 artış söz konusu.
- Kullanıcıların % 67’si tabletinden kitap okurken % 78’si gazete ve dergiler tabletinden takip ediyor.
- Satılan tabletlerin % 40’ını 7 inch modeller oluşturuyor ve özellikle bu kategoride 120 küsur marka mevcut.
- Tablet kullananların yaklaşık % 90’ı akıllı telefon kullanıyor.
- Tablet aksesuar pazarı ise 4 milyon USD’ye yükseldi.
teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
durum, pazarında, son, tablet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Logitech,tablet klavye,ipad,android tablet Logitech'ten Türkçe tablet klavye! aSi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 05 Mart 2012 15:06
2. El pazarında Porsche patlaması SLyther Otomobil Haberleri 0 10 Aralık 2011 13:23
Tarayıcı pazarında Eylül rakamları Dilara Ağ, Network ve Networking 0 03 Ekim 2008 17:29
Beyaz eşya pazarında daralma Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 02:07
Çin uygun fiyatlarla Türkiye pazarında Collettivo Otomobil Haberleri 1 08 Temmuz 2008 14:38