IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   5.000 km'den gelen fotoğraf! (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/528333-5000-kmden-gelen-fotograf.html)

Zen 17 Nisan 2013 21:18

5.000 km'den gelen fotoğraf!
 
Çalıntı laptop 5.000 km uzakta ortaya çıktı!

İngiltere'de çalındı, 5.000 km uzaktan sahibine fotoğraf gönderdi! İşte bir garip laptop vukuatı...


İngiltere'de yaşamakta olan animasyon sanatçısı Dom Del Toro, MacBook Pro bilgisayarını ve iPad'ini Şubat ayında çaldırmıştı. Londra'daki apartman dairesinden çalınan cihazlardan uzun süre haber alınamadı. Aslında iPad'den hala haber yok ama MacBook, uzun zaman sonra internete bağlandı ve sahibine fotoğraflar göndermeye başladı. Fotoğraflar hiç beklenmedik bir yerden, tam 5.000 km ötedeki İran'dan geliyordu.

Hırsızlık ihtimalini düşünen Del Toro bilgisayarına Hidden App isimli bir yazılım yüklemiş. Yazılım çalınma durumunda harekete geçiyor ve asıl sahibine internet üzerinden konum bilgisi veriyor, yeni "sahiplerinin" fotoğraflarını çekiyor.

Gördükleri karşısında şaşıran Del Toro tumblr hesabında bir ----- oluşturup bilgisayarın yeni sahiplerini Tahran sokaklarında gezerken ve Jenga oynarken gösteren fotoğrafları paylaştı. Fotoğraflarda görülen kişilerin bilgisayarı çalanlar olmadıkları belli. Bilgisayarın 5.000 km yolu nasıl aldığı, nasıl bir macera yaşadığıysa merak konusu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:10.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net