IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Opera, Firefox'un peşinde! (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/529358-opera-firefoxun-pesinde.html)

Zen 02 Mayıs 2013 22:05

Opera, Firefox'un peşinde!
 
Opera, bu kez Firefox'un yakasına fena yapıştı... Kavganın başrolünde ise tek bir isim var!

Opera internet tarayıcısını geliştiren Norveç firması Opera Software, rakibi Mozilla'ya transfer olan geliştiricilerden Trond Werner Hansen'i, kendisine ait ticari sırları beraberinde götürdüğü ve rakibine verdiği iddiasıyla mahkemeye verdi.

1999-2006 yılları arasında Opera'da arabirim tasarım ekibinde çalışan ve 2009 yılında geri dönerek 2010'a kadar bağımsız danışman olarak hizmet veren Hansen, 2012'de Mozilla için çalışmaya başladı. Opera'nın iddiasına göre Hansen, eski firmasından "aldığı" ticari sırları Mozilla için yürüttüğü çalışmalarda ve özellikle de Firefox üzerinde kullanmaya başladı. Firma, Hansen'in ticari sırları ifşa etmesinden kaynaklanan kayıplarının telafisi için 2,2 milyon dolar tazminat talep ediyor. Firmanın nasıl bir zarar hesabı yaparak bu miktarı belirlediği bilinmiyor.

Opera'nın iddialarının asılsız olduğunu belirten Hansen ise, davaya konu olan tasarım özelliklerinin tamamen kendi fikri olduğunu, bu fikirleri Opera için çalışırken de savunduğunu ama dikkate alınmadığını söylüyor: "Fikirlerim asla satılmadı ve Opera'ya geçmedi. Neyin Opera'nın mülkü, neyin benim mülküm olduğu konusuna hep dikkat ettim.''


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net