IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2013, 23:13   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yarada eriyen elektronik ilaçlar geliyor




Bilim insanları, yeni nesil ‘elektronik ilaçlar’ geliştirmek için çalışıyor. Yaraya yerleştirilecek olan uzaktan kumandalı cihazlar, geleneksel ilaçlara dayanıklı bakterileri ısı yayarak öldürecek ve daha sonra eriyerek iz bırakmadan yok olacak.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gelecekte doku yaralanmalarını tedavi etmek ve enfeksiyon kapma riskini önlemek için çok değişik ilaçlara başvurabiliriz.
ABD’li bilim insanları, uzaktan kumandalı, biyolojik olarak parçalanabilen ve enerji barındıran elektronik ilaçları fareler üzerinde denemeye başladı.
Illinois Üniversitesi tarafından geliştirilen ‘çözünebilir elektronikler’, belli bir bölgede tedavi amaçlı kullanıldıktan sonra eriyerek yok olacak. Çözünebilir elektronik ilçakar, sinirlerin çalıştırılması, kemik büyümesi, yaraların tedavi edilmesi, ilaçların vücutta taşınmasında rol alacağı gibi antinbiyotik görevi de görecek.

Advanced Materials dergisinde yayımlanan araştırmada yer alan makine mühendisi John Rogers, “Her türlü tedavi yönteminde, cihaz tedavi için belirlenen zaman ölçeğinde faaliyet gösterecek” dedi. Rogers ve ekibi, geçtiğimiz yıl suda çözünebilen, silikon tabanlı akım geliştirirken, bu yıl beyne enjekte edilebilen ‘küçük LED’ ışıkları geliştirdi.
MÜHENDİSLİK HARİKASI
Uzak kumandalı akımlar, radyo sinyallerine hassas süper ince ipek üzerinde yer alıyor. Rogers ve ekibi, kapasitör, indüktör ve direnç elemanlarını biyo-uyumlu materyallerden seçiyor.
Bu materyallerden silikon nano-yüzeyler yarı-iletken olarak işlev görürken, magnezyum oksit veya silikon dioksit yalıtkan olarak kullanılıyor. İpek ise akımların yer aldığı yüzeyi kaplıyor.
Wired sitesinin haberine göre, sisteme enerji sağlamak için önemli bir rol oynayan anten, radyo sinyallerini alıyor. İpek üzerine işlenen, 500 nano metrelik süper ince magnezyum anten, oda sıcaklığında iyondan arındırılmış su içinde iki saat içinde çözülüyor. Antenin altı katı kalınlığındaki bir büyük modelinin çözülmesi ise birkaç gün alıyor.
TEST BAŞARILI
Rogers ve ekibi, kurdukları sistemin çalıştığını göstermek için bir LED denemesi yaptı.
Magnezyum-ipek antenli akım LED üzerine yerleştirildi ve 2 metre öteden radyo sinyalleri gönderildi. Sistem, radyo sinyallerinin yüzde 15’ini elektriğe çevirmeyi ve LED’i aydınlatmayı başardı. Ardından, akımı iyondan arındırılmış suya yerleştirdiklerinde, çözülüp yok oluverdi.
ABD’nin Carnegie Mellon Üniversitesi’nden polimer mühendisi Christopher Bettinger, ‘elde edilen başarılının biyolojik olarak parçalanabilen sistemlerin geliştirilmesi adına büyük bir adım olduğuna dikkat çekerken, en büyük sorunun enerji ihtiyacı olduğunu ve daha büyük antenlere ihtiyaç duyacaklarını’ belirtti.
Rogers ve ekibi, şimdi 100 farenin derisi altına yerleştirdikleri ‘elektronik ilacı’ kızılötesi kamerayla gözlemliyor. Gelecekte, biyolojik uyumlu elektronik sistemlerin birçok alanda kullanılabileceği düşünülüyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ilaclar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eriyen geometri Aze Haber Arşivi 0 22 Ekim 2011 11:36
Youtube'da eriyen video! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 09 Haziran 2010 20:03
Sigaraya elektronik takip geliyor Dilara Haber Arşivi 0 16 Eylül 2008 13:57
Elektronik reçete geliyor UnyE Sağlık Köşesi 0 21 Mayıs 2007 15:52