IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2013, 19:29   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Satürn'e benzer gezegen bulundu!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bilim insanları ABD'de düzenlenen Amerikan Gökbilimciler Topluluğu'nın (AAS) toplantısında yeni bir gezegen bulduklarını açıkladı. Bu gezegenin Satürn'e benzediği belirtildi.
ABD'de düzenlenen bir konferanasta yeni bir gezegen daha keşfedildiği açıklandı. KELT-6b adı verilen gezegenin Satürn gezegeninkine benzer kütle ve büyüklüğe sahip olduğu belirtildi.
Indianapolis'te düzenlenen konferansta verilen bilgiye göre Kilodegree Extremely Little Telescope (KELT) adlı çok küçük boyuttaki özel bir teleskop ve yeryüzünde bulunan diğer gözlem araçlarını kullanan bilim insanlarınca keşfedildi.
KELT-6b, önce Dünya'dan gözlenebilen geçişini yaptığı sırada bulundu. ABD'nin Kentucky eyaletindeki Lousville Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Karen Collins başkanlığındaki bilim ekibi de üniversiteye ait Moore Gözlemevi'ndeki araçların yardımıyla, transiti gözlemledi ve gerekli bilgileri toplayarak gezegenin varlığını teyit etti.
KELT-6b Dünya'dan 700 ışıkı yılı uzaklıkta. Gezegenin, bağlı bulunduğu yıldızın önünden geçişinin, yeryüzünden, sadece 5 saat gibi az sayılabilecek bir süre için gözlenebilir olması nedeniyle gezegeni, sabır ve biraz da şansın yardımıyla bulunduğu belirtildi. Yeni bulunan gezegen, Güneş Sistemi'ndeki Satürn ile benzer kütle ve boyutlara sahip bulunuyor. Ancak Satürn gibi etrafında bir halka bulunmayan gezegen, bağlı olduğu yıldıza çok yakın olması nedeniyle, yıldız etrafındaki dönüşünü, sadece 7,8 gün içinde tamamlıyor.
ABD'deki Vanderbilt Üniversitesi'nden Profesör Keivan Stassun, KELT-6b'nin daha önce keşfedilen ve üzerinde pek çok bilimsel araştırma yapılan, bağlı bulunduğu yıldıza çok yakın bir yörüngeye sahip HD 209458 b adlı gezegenin kuzeni olarak adlandırılabileceğini belirtti.
Stassun KELT-6b'yi, HD 209458 b'nin "metal açısından fakir" bir kuzeni olarak niteledi. Metallerin yıldızlara ait ortamlarda oynadığı rolün bilim dünyası için halen bir soru işareti olduğuna dikkati çeken Stassun, KELT-6b'nin, metaller açısından fakir ve çok parlak olması nedeniyle, gezegenlerin nasıl ve hangi şartlar altında oluştuğu konusunda yürütülen karşılaştırmalı çalışmalar açısından büyük bir önem taşıdığına işaret etti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
benzer, bulundu, gezegen, satürne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaşama elverişli gezegen bulundu! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Aralık 2012 21:06
Dünya'ya Benzer Gezegen Bulundu System Haber Arşivi 0 05 Aralık 2011 23:38