IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2013, 12:49   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Postaları artık saatten atacağız.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akıllı cep telefonu rekabetinden sonra şimdi tüm dünyada ‘akıllı saat’ yarışı başlıyor.

Sony, Motorolla ve Pebble’nin akıllı saatlerinden sonra gözler Apple, Samsung ve Google gibi teknoloji devlerinin ürünlerine çevrildi. Apple, ‘iWatch’ için Japonya’da ilk ciddi adımını attı.

Giyilebilir teknolojiler son dönemlerin en popüler ürünleri arasında bulunuyor. Google’ın akıllı gözlüğü ‘Glass’tan sonra daha popüler hale gelen giyibilebilir teknoloji ürünleri, ‘akıllı saat’ rekabetiyle gündeme geliyor. Sony ve Motorola gibi dev şirketlerin ürünlerinden sonra Apple’ın da akıllı saat üretimi için hazırlandığı belirtilirken, Samsung ve Google’ın ise akıllı saat üzerindeki çalışmaları sürüyor. ‘Akıllı saatler’ önümüzdeki dönemde, LED ekran teknolojiyle, elektronik posta alımından, internete bağlanmaya, kamera ve fotoğraf özelliklerinden, sosyal medya platformlarına kadar bir çok teknolojik özelliği bünyesinde bulunduracak.

HEDEF YILDA 41 MİLYON

Yapılan araştırmalar, akıllı saat kategorisinde 2013 yılında kayda değer bir satış rakamına ulaşılacağını gösteriyor. ABI Research’ün paylaştığı bilgilere göre 2013 yılında 1.2 milyon adet akıllı saat satılması, 2016’da ise bu rakamın 41 milyona ulaşması bekleniyor. Akıllı saatler, bu yıl teknoloji sektöründe yaklaşık 3 milyar dolarlık yeni bir hacim yaratacak. Apple’ın akıllı saati konusundaki söylentiler son dönemde artmıştı, ancak şirketten resmi hamle gelmemişti. Bloomberg’te yer alan bilgilere göre Apple, akıllı saat konusundaki resmi adımı Japonya’dan attı. Şirket Japonya Patent Ofisi’ne yaptığı başvuruda akıllı saat modeli ‘iWatch’ markası için koruma talebinde bulundu. Öte yandan Apple’In akıllı saat üzerinde çalışmak için 100 ürün tasarımcısını görevlendirdiği ifade ediliyor.

Sony

Sony’nin geçen hafta tanıtılan akıllı saati SmartWatch 2, 1.6 inç boyutunda dokumatik bir ekrana sahip. Cihazın ekranı 220x176 çözünürlüğü destekliyor ve LED teknolojisi kullanıyor. Twitter ve Facebook gibi popüler uygulamaların bulunduğu SmartWatch 2’de iletişim bluetooth ile sağlıyor. Eylül’de kullanıcılara sunulması beklenen
saat için henüz fiyat belirlenmedi.

Pebble

Kitlesel fonlama platformu Kickstarter’dan doğan Pebble, e-kitap okuyucularda kullanılan ekran teknolojisine sahip. 144x168 çözünürlükte 1.26 inçlik ekrana sahip olan cihaz, akıllı telefonlardaki uygulamalara Bluetooth ile erişiyor. Pebble’ın gelecek aylarda ABD’de 150 dolar fiyat ile satışa çıkması bekleniyor.

Motorola

2 yıl önce Google tarafından satın alınan Motorola’nın geliştirdiği bir akıllı saat modeli bulunuyor. Spor aktiviteleri için tasarlanan modelde bulunan 1.6 inçlik ekranda 220x176 çözünürlük bulunuyor. Bluetooth 4.0 bağlantısına sahip olan cihazda Android 2.3 işletim sistemi bulunuyor. Şu anda ABD’de satışta bulunan Motoactv, 250 dolar fiyat etiketiyle raflardaki yerini alıyor. Ancak Türkiye’de henüz satışta değil.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
artık, atacağız, postaları, saatten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
3 saatten fazla rötar yapana ceza geliyor Chelt Havacılık Haberleri 0 03 Şubat 2011 11:01
Tehdit e-postaları geliyor! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Temmuz 2010 16:13
6 saatten az uyumayın Feronia Sağlık Köşesi 8 05 Mayıs 2010 16:53