IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2013, 19:33   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çin'in bilinmeyen gücü: Baidu!




Çin'in en büyük internet devi, şimdi de gözünü batıya dikti! İşte Baidu ve özel yazılımları!

Ülkemizde "Baidu" adını duymuş olan, ne anlama geldiğini bilen çok az insan vardır. Ama dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de internete işi düşen herkes onun adını ezbere bilir. İnternet denince bizim aklımıza Google geliyor. Çin'deyse internet demek Baidu demek. Çin internet arama motoru pazarının yarısından fazlasına sahip olan firma kullanıcılarına pek çok ücretli yazılım yanında 50'ye yakın ücretsiz uygulama sunuyor.

Artık Çin pazarı ona yetersiz geliyor olacak ki firma, uygulama ve hizmetlerinin henüz beta aşamasında olan İngilizce sürümleriyle Çin Seddi'ni aşıp Batı'yı fethetmek istiyor. Sizler için hazırladığımız bu yazıda, Çin'den esen bu rüzgarın beraberinde getirdiği ücretsiz uygulamaların en ilgi çekici olanlarını inceleyeceğiz: Android işletim sistemi için hazırlanmış bir tarayıcı olan Baidu Browser; PC'lerin daha hızlı çalışması için gerekli ayarları yapan Baidu PC Faster; gerçek zamanlı koruma sağlayan bir anti virüs programı olan Baidu Free Antivirus 2013 ve Android akıllı telefonların arabirimini değiştiren Baidu Launcher.

Baidu Browser

Baidu'nun Android işletim sistemi için geliştirdiği bir tarayıcı olan Baidu Browser, T5 motoru sayesinde yüzde 30'a kadar daha hızlı internet gezintisi sunuyor. Swype desteğine de sahip olan tarayıcı, "Sports", "Video" ve "Müzik" gibi kategorilere sahip.

Tarayıcıyı dokunmatik komutlarla kontrol etmek çok kolay: İki parmağınızla aşağı doğru kaydırma hareketi yaptığınızda yeni bir sekme açılıyor. Eğer klasik kontrolleri tercih ediyorsanız yeni sekmeleri alıştığınız şekilde de açabilirsiniz. Ekranı yakınlaştırmak için tüm dokunmatik ekranlarda olduğu gibi iki parmağınızın ucunu yaklaştırarak komut verebileceğiniz gibi isterseniz ekranın altındaki çubuğu da kullanabilirsiniz.

Baidu Browser, HTML 5 testlerinden 419 puan almayı başardı. Bu haliyle, 429 puan alan Chrome ve 428 puan alan Firefox'un gerisinde kalıyor. Ancak bu yine de oldukça iyi bir sonuç ve geleceğe dair umut veriyor.

Tarayıcının ayarlar menüsünde mevcut indirme işlemlerine erişebilir, internet bağlantınızın yavaş olduğu durumlarda sayfalardaki resimlerin yüklenmemesini sağlayabilirsiniz. Burada ayrıca tam ekran modunu açabilir, o an açık olan web sayfasının ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Bu son seçenek, özellikle işletim sisteminin henüz bu desteği sunmadığı eski Android telefonlarda kullanılmak üzere eklenmiş. Tarayıcı aynı zamanda yer imlerini de destekliyor. Böylece tarayıcıyı her açtığınızda favori siteleriniz hemen gözünüzün önünde oluyor.

Baidu PC Faster

Baidu PC Faster, PC'ler için geliştirilmiş, kullanıcıya kayıt defteri ve tarayıcı geçmişi temizliğiyle başlangıç seçeneklerini ayarlama konularında yardımcı olan bir uygulama. Ayrıca isterseniz bilgisayarın hızını arttırmak için sürücü erişimini düzenleyebiliyor, Windows güncellemelerini kontrol edebiliyor ve internet bağlantı sorunlarını giderebiliyorsunuz. Uygulama içinde on adet ücretsiz araç bulunuyor.

Uygulama bilgisayarın genel temizliğini yapmadan önce bir tarama yapıyor. Tarama sonucunda bilgisayarı yavaşlatan tüm program ve seçenekler görüntüleniyor. Uygulama ayrıca Windows açıldığında başlatılan programları inceliyor, başlatma hızını arttırıyor. Çöp kutusunu boşaltan uygulama ayrıca arka planda gereksiz yere çalışmakta olan ve bilgisayarı yavaşlatan süreçleri sonlandırıyor. Analiz ve temizliğin ardından uygulama, bilgisayarınızı nasıl bir yükten kurtardığını gösteriyor.

Uygulamanın Speed Up özelliği ise, bilgisayarda yüklü uygulamaları tarayarak gerektiğinde lüzumsuz olanları kapatarak sistem başlangıç hızını arttırıyor. İşlem öncesinde sistemin açılması için ne kadar süre gerektiği gösterilirken işlem tamamlandıktan sonra ne kadar zaman kazanıldığı hakkında bilgi veriliyor. Bu özellik sayesinde sistem başlangıcında hangi programların açılacağını siz de belirleyebiliyorsunuz. Hemen ihtiyaç duymadığınız nesneleri başlangıç listesinden çıkartarak zaman kazanmanız mümkün.

Baidu PC Faster kapsamında kullanıma sunulan diğer araçlar arasında internet hız testi, dosya öğütücü ve internete bağlanarak önemli güncellemeleri tespit eden bir araç bulunuyor.

Baidu Free Anti-virüs 2013 ve Baidu Launcher

Baidu'nun sunduğu bir diğer ücretsiz yazılım da gerçek zamanlı tarama yapabilen, Avira gibi farklı motorları bir araya getiren Baidu Free Antivirus 2013. Yazılım, alıştığımız diğer anti-virüs yazılımlarından farklı değil: Yüklemenin ardından hızlı bir tarama yapılıyor; güncellemeler indiriliyor. Güncellemeler indirildikten sonra sistemi baştan sona incelemek üzere kapsamlı bir tarama yapılması tavsiye ediliyor. Tarama sırasında tespit edilen zararlı ya da şüpheli nesneler karantinaya alınıyor. İsterseniz tam bir tarama yerine, virüs bulaştığından şüphelendiğiniz kısımları tarayabilirsiniz.

Anti-virüs ayrıca gerçek zamanlı koruma da sağlıyor. Internet Explorer için tarayıcı koruması sağlayan yazılım, kritik sistem dosyalarını sürekli gözlemleyerek zararlıların etkilerine karşı koruyor. Ancak gerçek zamanlı koruma biraz fazla hassas: Yazılım, sisteme program yüklerken kayıt defterinde yapılan değişiklikleri tehdit olarak algılayabiliyor. Bu sırada yapılan uyarılar elbette kullanıcıya yardım etmek amaçlı. Ancak sürekli tekrarlanan can sıkıcı mesajlardan kurtulmak için özel kurallar belirlemek zorunda kalabilirsiniz.

Baidu'nun sunduğu ücretsiz araçlardan biri de Android telefonların arabirimini değiştiren Baidu Launcher. Şunu hemen baştan söyleyelim: Bu da aynen anti-virüs yazılımı gibi benzerlerinden farklı bir şey sunmuyor. Ama ücretsiz bir alternatif olarak Android dünyasına taze kan getirdiğini söyleyebiliriz. Son derece basit ve sade bir tasarıma sahip olan Launcher, beraberinde yığınla duvar kağıdı ve temayla birlikte geliyor

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Baidu, mobil arama merkezi alacak! Deep Alternatif Arama Motorları 0 18 Temmuz 2013 07:03
Bilinmeyen Osmanlı Kalemzede Tarih 0 14 Eylül 2011 01:59
Bilinmeyen Ülkeler. Dilara Genel Paylaşım 1 30 Ağustos 2008 15:06
Pek Bilinmeyen Şeyler. Fr33man IF Ekstra 1 16 Nisan 2008 15:58
Bilinmeyen Run Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Kasım 2007 21:02