IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Estela

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2013, 13:17   #1
Estela
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taşınabilir Cihaz Alırken Dikkat




Taşınabilir cihaz konusunda piyasa birbirinden cazip alternatiflerle dolu. Bazıları tasarımıyla sizi cezbederken, bazıları da sundukları detaylı fonksiyonlarla albenilerini ortaya koymayı tercih ediyorlar.

Ancak ister bir dizüstü bilgisayar olsun ister bir cep telefonu, adı üstünde önemli olan sürekli yanınızda taşıyacağınız bu cihazların sizi yarı yolda bırakmaması. Taşınabilir cihaz satın alırken aşağıda sıraladığımız birkaç tavsiyeyi göz önünde bulundurmanız, bu cihazlarla birlikte geçireceğiniz zamanı çok daha keyifli ve verimli hale getirecektir.

TAŞINABİLİRLİĞİNE DİKKAT EDİN

Günümüzde mobil cihazlar birbirinden farklı yeteneklerle donatılmış olarak bulunuyorlar. Hatta piyasada sadece tek bir işe odaklanan cihazların sayısı yok denecek kadar azaldı. Gel gelelim, çok fazla sayıda fonksiyonun bir arada bulunması genellikle mobil cihazların büyüklüğüne ve ağırlığına da etki eder. Aynı durum, genellikle dizüstü bilgisayarların performansı için de geçerlidir. Bu nedenle satın alacağınız mobil cihazdan beklentilerinizi iyi belirleyin. Böylece hem cihazın gereksiz ağırlıklarından, hem de ihtiyaç duymayacağınız fonksiyonlara fazla para ödemekten kurtulursunuz.

EKRANI İYİ İNCELEYİN

Satın alacağınız mobil cihazın ekranını özellikle sıkça kullanacaksanız, ekran kalitesini mutlaka iyi inceleyin. Özellikle dizüstü bilgisayar satın alırken bu durum önemlidir, çünkü sürekli bakacağınız ekranın kalitesi göz sağlığınızı doğrudan etkiler. Bunun yanında ekranı diğer yönlerden de kıyaslayın. Örneğin parlak ışık altında yeterince okunaklı olup olmadığına bakın, farklı açılardan bakınca netliğini kaybedip kaybetmediğini değerlendirin, cep telefonu satın alıyorsanız ekrandaki rakam ve menülerin kolayca görebileceğiniz kadar büyük olup olmadığını kontrol edin.

PİL ÖMÜRNE DİKKAT EDİN

Taşınabilir cihazlar adı üzerinde gittiğiniz her yere sizinle birlikte gelmek üzere tasarlanmış cihazlardır. Dolayısıyla sizinle birlikte nereye kadar gelebildiği de önemlidir. Mobil cihazlarda genellikle ek fonksiyonlar ve performans pil ömrünü olumsuz etkiler. Bu nedenle mobil bir cihaz satın alırken pil ömrünü de değerlendirin. Üzerinde kullanmadığınız bir dolu fonksiyon barındıran, fakat her gün şarj etmek zorunda kalacağınız bir cep telefonu satın almaktansa, ihtiyacınıza ve beğeninize uygun, ama gerektiğinde 1 hafta çalışabilen bir model uzun vadede sizi daha mutlu edebilir.

TASARIMI ÖNEMLİ

İhtiyacınıza ne kadar uygun olursa olsun, kimse içine sinmeyen bir tasarımla yola çıkmak istemez. Bu nedenle eğer birbirinin yerini tutabilecek iki model arasında kalırsanız, duygularınızın da biraz işin içine karışmasına izin verin. Ayrıca ihtiyaçlarınızla bütçe arasında bir denge kurmaya çalışın. Örneğin sık kullanmayacağınızı bildiğiniz fonksiyonlara ek para vermektense, size daha uygun olan bir modeli alıp kalan parayı cihazla bütünleşecek şık aksesuarlarla değerlendirme yoluna gidebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alırken, cihaz, dikkat, taşınabilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cep telefonu alırken dikkat! Zen Cep Telefonlar 0 18 Mart 2013 16:31
Akvaryum Alırken Dikkat SLyther Evcil Hayvanlar 0 10 Kasım 2011 20:47
İç Çamaşır Alırken Dikkat ! dreamy Sağlık Köşesi 0 14 Haziran 2009 14:36
Hamilelikte vitamin alırken dikkat! Süslü Aile Evlilik ve Çocuklar 1 13 Mart 2009 18:45
Kedi alırken dikkat VaLerKa Sağlık Köşesi 0 05 Aralık 2007 23:25