IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Apple'ın Fatih Projesi Hedefi: 4 Milyar Dolar! (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/558595-applein-fatih-projesi-hedefi-4-milyar-dolar.html)

SeckiN 24 Aralık 2013 18:07

Apple'ın Fatih Projesi Hedefi: 4 Milyar Dolar!
 
Şubat ayında Türkiye'deki ilk Apple Store'un açılışı için Türkiye'ye gelecek olan şirketin CEO'su Tim Cook'un T.C. Başbakanı ile Fatih Projesi hakkında görüşeceği iddia edildi.

Apple tabanlı yayınları ile tanınan AppleInsder.com'un haberine göre Şubat ayında Türkiye'ye, 21.500 m2 alana sahip Apple Store'un İstanbul'daki açılışı için gelecek olan şirketin CEO'su Tim Cook'un, Fatih Projesi kapsamında Başbakan R.Tayyip Erdoğan'la ve daha düşük bir ihtimal olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceği iddia edildi.

Apple CEO'su Tim Cook'un görüşmelerde, eğitim sistemine yönelik olarak planlanan Fatih Projesi'ne yönelik iddialı girişimlerde bulunması beklentisi dile getirilirken, Apple'ın Türkiye'deki eğitim projesi kapsamında satın alınacak 10.6 milyon adet tablet için Apple'ın 3 ile 4 milyar ABD Doları aralığında bir teklif götürebileceği tahmin ediliyor. Ayrıca ilk etapta 2-2.5 milyon adet tabletin tedariğinin sağlanması bekleniyor.

İlgili tabletlerin hangi donanım özelliklerine sahip olacağı yönündeki beklenti ise en düşük depolama alanına sahip/hücresel+wi-fi'li versiyon şeklinde.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

10.6 milyon iPad!

Fatih Projesi, toplam 10.6 milyon adet tablet satın alınmasına ek olarak yazı tahtaları, bilgi-işlem cihazları ve ders kitaplarının da değiştirilmesini/modern hale getirilmesini kapsıyor. Apple'ın gelişmekte olan pazarlara yönelik en ciddi adımlarından biri olması beklenen projenin tablet bilgisayar ihtiyacını karşılama girişiminin nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net