IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2014, 00:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BİLİM VE TEKNOLOJİ : Elektronik Kişisel Sağlık Cihazlarında NFC Teknolojisi




NFC Forum, NFC özellikli kişisel sağlık cihazlarından veri paylaşımını kolaylaştıran ve standardize eden "Personal Health Device Communication Technical Specification" başlıklı spesifikasyon yayımladı.

NFC FORUM NEDİR?
2004 yılında kurulan NFC Forum, Türkiye'den BKM'nin de aralarında bulunduğu, cihaz üreticileri, uygulama geliştiriciler, finans kuruluşlarından 170'den fazla üye kuruluşa sahip. NFC Forum, NFC Teknolojisinin elektronik cihazlarda, mobil cihazlarda ve PC'lerde kullanımının yaygınlaşması için özel spesifikasyonlar geliştirme, cihazlar ve servisler arası birlikte çalışabilirliği sağlama, eğitim ve seminer programları düzenleme gibi çalışmalar yapıyor.

YENİ SPESİFİKASYON NEYİ AMAÇLIYOR?
Yeni spesifikasyonda NFC Forum, kan basıncı, şeker ölçer gibi elektronik kişisel sağlık cihazlarından üretilen verilerin NFC teknolojisiyle akıllı telefonlar gibi diğer cihazlara aktarımını standartlaştırarak işlemi kolaylaştırmayı, tek bir cihaz veya firmaya bağımlılığı azaltmayı amaçlıyor.
Farklı üreticilerin ürettiği elektronik sağlık ürünleri ile akıllı telefon, pc gibi diğer cihazların bir anlamda aynı dili konuşarak birbirleri ile kolaylıkla iletişime geçebilecekler. Şu anda her cihaz üreticisi kendi formatında veriler üretiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



NASIL ÇALIŞIYOR?
Kişisel sağlık cihazlarında üretilen ham veriler NFC teknolojisiyle akıllı telefonlara gönderilerek bir uygulama aracılığıyla işlenerek kullanıcıya daha anlaşılır ve anlamlı bilgiler sunulabilir. Gerekirse yine bu bilgiler akıllı telefonlar aracılığıyla bir sağlık kuruluşuna gönderilerek verileri uzmanların değerlendirmesine ve aksiyon almalarına olanak sağlanabilir.

KONTROL İÇİN DOKTORA GİTMENİZE GEREK YOKTUR

Örneğin NFC uyumlu bir şeker ölçer cihazı ile şekerinizi ölçtünüz. NFC özellikli akıllı telefonunuzu şeker ölçer cihazına yaklaştırarak değerleri akıllı telefona otomatik transfer ediyorsunuz. Akıllı telefon aldığı bu verileri işleyerek daha anlaşılır halde size sunabilir. Önceki değerlerinizle kıyaslamanıza olanak sağlar.
Bir sonraki aşama ise bu değerleri doktorunuza göndermek. Yine akıllı telefonunuzu kullanarak yeni ölçtüğünüz değerleri ve öncekilerle birlikte internet üzerinden doktorunuza gönderebilirsiniz. Sizin her defasında hastaneye gitmenize gerek kalmadan doktorunuz bu verileri değerlendirerek gerekli aksiyonları alabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



NFC Forumun yayımladığı spesifikasyonlar kişisel sağlık cihazlarının birbirleri ile ve diğer cihazlar ile iletişimini kolaylaştıracak, bu alanda farklı ve daha faydalı bir çok uygulamanın hizmete sunulmasının önünü açacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bİlİm, cihazlarında, elektronik, kişisel, nfc, sağlık, teknoloji, teknoloji bloğu, teknoloji dünyası, teknoloji haberleri, teknoloji merkezi, teknolojik haberler, teknolojisi, teknolojİ, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BİLİM VE TEKNOLOJİ : iPhone 5S'in Getirdikleri ve Götürdükleri FLoZoF Bilim Dünyasından Son Haberler 1 18 Nisan 2014 12:51
BİLİM KANITLADI: Çirkin kadın yok! Kalemzede Ah Kadınlar 0 14 Haziran 2012 20:20
Teknolojı Blog | Link Değişimi toolss Link değişimi 10 26 Temmuz 2008 02:43
Teknolojİ Organ BaĞiŞini TeŞvİk Edİyor кααη™ Sağlık Köşesi 0 15 Temmuz 2007 21:07