IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Nisan 2014, 14:43   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teknoloji devlerinin güvenlik açıklarını Türkler buluyor




Facebook başta olmak üzere teknoloji devlerinin güvenlik açıklarını tek tek bulan yerli ‘beyaz şapkalı’ hackerlar, binlerce dolar para kazanıyor.

Teknoloji devlerinin güvenlik açıkları Türklerden sorulmaya başlandı. Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan bilgisayar mühendisleri, Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal ağların yanı sıra Google, Apple ve Nokia gibi teknoloji devlerinin güvenlik açıklarını tespit ediyor. Türk hackerlar, keşfettikleri güvenlik açıkları sayesinde teknoloji devlerinin ‘Whitehat hacker’ yani beyaz şapkalı hackerların listesinde yer alıyor. Böylece Türk yazılımcılar dünya çapında büyük bir ün kazanmanın yanı sıra önemli bir gelirin de sahibi oluyor.
EN BONKÖRÜ FACEBOOK
Türk yazılımcıların özellikle yoğunlaştığı sitelerden birisi Facebook. Dünyanın en popüler sosyal ağının beyaz şapkalı için hazırladığı ‘thanks’ listesinde yaklaşık 15 Türk’ün ismi bulunuyor. Güvenlik açıklarını bulan yazılımcılara karşı oldukça bonkör olan Facebook, beyaz şapkalı hackerlara buldukları açıklara 12 bin dolara kadar ödül veriyor. Bonkör olan teknoloji şirketlerinden bir diğeri ise Google. Google’ın güvenlik açıklarını bulan yazılımcılar, 5 bin dolar ile 10 bin dolar arasında para kazanabiliyor. Online ödeme şirketi PayPal, bulunan güvenlik açığının önemine göre 3 bin dolar ile 5 bin dolar arasında ödül verirken, Nokia ise yazılımcılara akıllı telefon modeli göndermeyi tercih ediyor.

Apple’ın bile açığını buldu

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye’deki başarılı beyaz şapkalı yazılımcıların başında Kamil Sevi bulunuyor. Apple, Twitter, PayPal ve Facebook başta olmak üzere birçok teknoloji devinin güvenlik açığını yakalayan Sevi, şu anda kadar bu işten 85 bin dolar kazandığını söylüyor. Sevi, “Şu ana kadar dünya çapındaki teknoloji ve internet şirketlerinin beyaz şapkalı hacker listesinde 100’den fazla yer aldım. Facebook’ta bulduğum hatalar, kullanıcıların gizlilik haklarını etkileyebilecek bir açıktı” diyor.


Facebook’u 4 kez yamadı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde yaşayan bilgisayar programcısı 22 yaşındaki İlyas Orak, 4 kez sosyal paylaşım sitesi Facebook’un güvenlik açıklarını buldu ve siteden 9 bin 450 dolar ödül kazandı. Orak, “Tüm açıkları ‘sıfırlama’ bölümünde buldum. İlk güvenlik açığının programını yazdım. Bu, hesap hackleme programıydı. Bir hesabı almam, şifresini değiştirmem 5 saniyemi alıyordu. Son bulduğum güvenlik açığı da sıfırlama noktasında hesapların yüzde 80-90’ını etkileyen bir açıktı” şeklinde konuşuyor.

Twitter’ın da listesine girdi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sincanlı Gökay Gündoğan, 10 kez sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ve bir kez de Twitter’da güvenlik açıkları buldu. Facebook’tan toplamda 10 bin dolar ödül kazandığını ifade eden Gündoğan, “Facebook’a güvenlik açığını raporladım. Daha sonra açığı onayladılar ve bana 3 bin dolar verdiler. Bulduğun güvenlik açığıysa istediğim kişinin gönderisini silebilmemdi” diyor. Gündoğan, buna ek olarak Twitter’ın da teşekkür listesinde olduğunu ifade ediyor.

Beyaz şapkalı hacker nedir?
Yazılımlarda yer alan açıkları bulan beyaz şapkalı hackerlar, güvenlik açıklarından faydalanmak yerine, bu açıkları şirketlere bildiriyor. Başka bir deyişle, kullanıcı veya şirketlerin siber saldırılardan zarar görmesini engelmeye çalışıyor. Şirketler ise beyaz şapkalı hackerlara buldukları açık başına para ödüyor.

veteknoloji.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açıklarını, buluyor, devlerinin, güvenlik, teknoloji, tÜrkler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google mühendisi Microsoft'un açıklarını ifşa ediyor hayLaz Google 0 11 Temmuz 2013 03:47
Teknoloji devlerinin karları! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 20 Ocak 2012 20:16
Teknoloji devlerinin farkı! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 10 Mayıs 2010 22:07
Güvenlik açıklarını taramak... Midnight123 Güvenlik Açıkları 1 24 Mart 2006 12:05
Site Açıklarını Gösteren Program Mack Güvenlik Açıkları 4 26 Aralık 2005 00:52