IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2014, 12:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilim adamları farelerde yapılan deneylerde kasları gençleştirmeyi başardı




Bilim adamları farelerde yapılan deneylerde kasları gençleştirmeyi başardı

Amerikalı bilim insanları hayvanlarda yaşlanma sürecini geri çevirmeyi muvaffak oldu. Araştırmacılar farelerin adalelerini gençleştirmek için bir tür kimyevi kullandı.

Farelerin adalelerinde görülen değişimin insanlarda 60 yaşında bir kişinin adalelerinin 20 yaşındaki haline dönmesine eşit olduğu söyleniyor. Fakat deneyde adale kuvvetinde bir değişikliğe rastlanmadı.

Cell mecmuasında yayınlanan yazılarında araştırmacılar yeni bir yaşlanma mekanizması keşfettiklerini ve bunu tersine çevirmeyi muvaffak olduklarını yazdı. Başka araştırmacılar da belirtilerin "heyecan verici" olduğunu söylüyor.

Harvard Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, geri dönüşü olmadığı düşünülen yaşlanmanın aslında bir takım bölümlerinin tersine çevrilebileceğini gösterdi. Araştırmanın odaklandığı NAD (nikotinamid adenin dinükleotit) isimli kimyevinin hücrelerdeki düzeyi giderek düşüyor.

Ekibin araştırması, bu düşüşün hücrelerin enerji sağlayıcısı mitokondrinin çalışmasını zorlaştırdığını ve dolayısıyla düşük enerji ve yaşlanmaya sebep olduğunu gösterdi. Deneylerle farelere NAD'a çevirebildikleri bir kimyevinin verilmesi yoluyla NAD düzeyinin arttırılmasının vaktin tesirlerini tersine çevirebildiği gösterildi.

İki yaşındaki farelere bir hafta süresince 'gençlik ilacı' verilmesinin hemen peşinden kasları mitokondri çalışması, kas israfı, enflamasyon ve insülin direnci itibariyle altı aylık farelerinkine benzedi. Harvard Tıp Fakültesi'nden Ana Gomes, bunun çok ehemmiyetli bir bulgu olduğunu söylüyor. Kendisi, daha uzun müddetli bir rehabilitasyonun ardından kas gücünün de yerine gelebileceğine inanıyor.

REHABİLİTASYON Mİ?
Fakat bu ilaç kendi başına bir 'yaşlanma rehabilitasyonu' değil. DNA'nın vakit içinde zarar görmesi veya telomerlerin kısalması asla tersine çevrilemeyecek. BBC'ye konuşan Dr. Gomes "Yaşlanmanın bir hayli etkeni olduğundan ortada rehabilitasyon edilecek tek bir öğe yok. Tüm yaşlanma etkenlerini tedavi etmek de bu yüzden oldukça zor." diye konuştu.

Araştırma ekibi 2015 seneninde muayenehane deneylere başlamak istiyor. Fakat Dr. Gomes bu tedavinin insanlarda uygulanması için daha çok zaman olduğuna dikkat çekiyor.

Londra'da bulunan Kings College'den Prof. Tim Spector "Yaşlanma sürecinin bazı bölümlerinin tersine çevrilebilir olduğu belirtisi oldukça heyecan verici. Fakat fareler üzerinde yapılan deneylerle insanlarda yan tesir bırakmayacak şekilde yaşlanmanın harbiden de geri alınabileceğini ispat etmek arasında büyük fark var." diye konuştu.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adamları, başardı, bilim, deneylerde, farelerde, gençleştirmeyi, kasları, yapılan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Japon bilim adamları abarttı! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 14 Ekim 2011 10:20
Bilim Adamları İlk Kez Tarih Verdi! Aze Haber Arşivi 0 17 Şubat 2011 18:54
Bilim adamları 62 yıldır onu arıyordu! pyracantha Haber Arşivi 0 09 Aralık 2010 20:13
Bilim adamları bu çocuğun peşinde! Dilara Sağlık Köşesi 0 30 Nisan 2009 16:52