IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By SeckiN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Haziran 2014, 12:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
E- Kitap ve Dergiler Gelişiyor!




Kitap veya dergileri bilgisayar, telefon ya da tabletinizden okumak, geliştirilen son uygulamalar sayesinde eskiye oranla çok daha keyifli. İşte bu iş için en iyi uygulamalar.

Teknoloji hayatımızın her alanına girmeye başladı. Bir süredir e-kitap ve e-dergiler hiç olmadığı kadar gündemde. Uzun süredir var olan ancak bir türlü benimsenemeyen bu ürünler, doğru yatırım ve hamleler ile artık çok daha fazla benimseniyor. Animasyonlar, videolar, görsel ve işitsel ögeler ile zenginleştirilen bu yeni nesil medya ürünleri, ülkemizde de yerlerini sağlamlaştırmaya başladılar.

Okuyucularına çok daha kaliteli bir dergi/kitap deneyimi sunan e-dergi ve e-kitaplar, kağıt ve enerji tasarrufu da sağlayarak doğayı korumaya da destek oluyorlar. iPhone ve iPad için iBooks ve Gazete Bayi uygulamaları zaten harika işlev görüyor ancak Android cephesine baktığımız zaman bu tarz yerleşik uygulamalara çok rastlayamıyoruz. Yine de Google, uygulama marketinden Play Books ve Play Gazetelik uygulamalarını yayınlayarak bu açığı kapattı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Epub ve PDF

PDF hayatımızın her yerinde bu formatı bilmeyen yoktur. E-kitaplar için en iyi format .epub formatı. İnternetten satın alabileceğiniz veya ücretsiz indirebileceğiniz yüzlerce epub yayın bulunmakta. Bu yayınları Google Play Books ve iBooks uygulamaları ile açabilir, normal kitap sayfalarını çevirir gibi kitabınızı okuyabilirsiniz.

Android için geliştirilmiş en iyi kitap okuma uygulaması olan Google Play Books eğer cihazınızda yüklü değilse (Bazı üreticilerin cihazlarında ön yüklü gelmekte) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bağlantı aracılığı ile uygulamayı cihazınıza indirebilirsiniz. Peki e-dergi okumak için ne yapmalı? Bu sorunun cevabı ise sonraki sayfamızda.

E-dergi okumak için en iyi platform
Dergi konusuna geldiğimizde yayıncılar genelde kendi uygulamalarını hazırlamayı ve bu sayede kendilerine özel animasyonlar, efektler ile içeriklerini zenginleştirmeyi tercih ediyorlar. Buna en iyi örnek Shiftdelete.net ve Teknosa ortaklığında çıkartılan SDN Teknosa Magazin. Dergiyi iOS için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Android için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] indirebilirsiniz.


Cnbc-e'nin her ay yayınlanan dergisi de geçtiğimiz ay itibariyle artık sadece e-dergi olarak yayınlanmaya başladı. Radikal'in de önümüzdeki günlerde yayınlarına sadece online olarak devam edeceği söyleniyor. Durum böyleyken e-dergilerin okuyucu sayıları da her geçen gün artıyor.

Geçtiğimiz günlerde popüler online dergi platformu issuu.com'un erişime engellenmesi e-dergicilik sektörüne darbe vursa da, platformun alternatiflerine gün doğdu. issuu'nun şu an için en büyük rakibi Joomag platformu. Joomag'de henüz Türkçe içerik konusunda sıkıntı yaşansa da, bazı e-dergiler platforma geçiş aşamasını tamamladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dergiler, gelişiyor, kitap, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşk Beyinde Gelişiyor Rhytia Aşk ve İlişkiler 0 18 Şubat 2014 22:27
Fobiler çocuklukta gelişiyor Violent Sağlık Köşesi 0 09 Aralık 2013 20:50
Oyun oynamayan çocuğun beyni az gelişiyor Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 24 Ekim 2009 17:05
Windows 7 gelişiyor! Dilara Windows 0 31 Mart 2009 00:15