IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2014, 02:01   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'nin Robot El Projesi




"Dünyada hızla yayılan robot el hareketinin Türkiye'de de yansıma bulabileceğini düşünüyoruz."


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3D Print dünyasının hayatı değiştiren heyecanlı süreci içinde pek çok proje ve tasarım ile karşılaşıyoruz. Bu projeler giderek çoğalıyor ve çeşitleniyorken bizi en çok etkileyen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hareketi oldu. Bu sitede gördüğümüz robot el uygulamasını 3D Print teknolojisiyle yapılabilecek en faydalı projelerden biri olarak değerlendirdik.

Kar amacı gütmeyen bu hareketin amacı protez ihtiyacı duyan bireylere maliyetli alternatifler yerine belirli bir emek ve zaman ayrılarak kişiye özel ölçü ve niteliklerde 3 boyutlu yazıcılarla üretilmiş, neredeyse bedava denilebilecek maliyetle, kullanılabilir robot eller sağlamak.
Medikal bir müdahale gerektirmeyen bu mekanik cihazlar ile özellikle genç yaşta parmak / el / kol uzuvları olmayan insanların hayata nasıl sarılma imkânı bulduğunu görmek hepimizi hem duygulandırdı hem de heyecanlandırdı.

3D Print robot el denemesi
Bulabildiğimiz tüm el modellerini değişik malzemelerle basıp inceleyerek verimliliğini ve yapılabilirliğini gördükten sonra Enablingthefuture hareketi bizlere böyle bir projenin Türkiye'de de gerçekleştirilebileceğini düşündürdü. Böylece yapılabilirliğini göstermek için baskı testleri sonrasında bir gönüllü ile çalışmaya karar verdik. Aradığımız gönüllü bireysel olarak ulaştığımız bir kardeşimiz oldu.

Gönüllümüz Mehmet'in sağlam elinden alınan ölçülere yapılan tasarım ve baskı denemeleriyle işe başladık. Daha sonra çok ta uzun sayılamayacak bir sürede eklemelerimizi tamamlayıp Mehmet'i test sürüşüne davet ettik. İlk takıldığı andan itibaren inanılmaz hızlı bir adaptasyon süreci gözlemledik. (Not: yine de uzun vadede yapılacak hareketlerin ve kolun güçlendirilmesiyle ilgili bir ****oterapistle görüşülmesinde fayda görüyoruz)

Sonuçlar inanılmaz güzel oldu. Kazadan 7 ay sonra robot eli kullanarak genel ihtiyaçlarını gidermekle birlikte bisiklete binmek top tutmak gibi yapamadığı fonksiyonları da yapabilir hale geldi. 3D Printer kullanarak sağ el fonksiyonunun bir kısmını kaybetmiş Mehmet kardeşimizle beraber büyük maliyetli protez eller yerine son derece ucuza mal olan kullanışlı bir alternatifin ülkemizde de sunulabileceğini gösterdik.

5 dakika & 3D Print
5 dakika olarak hem gerçek hem sanal ortamda çalışan bir ekibiz. 11 yıldır "Deneyim tasarımı" (Experience Design) hizmeti veriyoruz... Ürün, süreç, hizmet, etkinlik ve mekanlar tasarlıyoruz. Tasarım kavramını, mikroda ve makroda; ölçekten, içerik ve biçimden bağımsız, rasyonel bir süreç olarak benimseyerek kendimizi "tam servis çözüm ortağı" olarak tanımlıyoruz.

3D Print Dünyası ise en güncel projemiz; 2.5 yıldır bu dünyanın içinde 3 boyutlu yazıcılarla çalışıyoruz. 3D Printer / 3 boyutlu yazıcılarla ilgili; makine yapmaktan filament akışını kontrol etmeye, fonksiyonel / sanatsal obje tasarlayıp basmaktan bu alanda kullanılan her çeşit programı kullanmaya kadar FDM (Eklemeli üretim) teknolojisiyle çalışan 3 boyutlu yazıcılarla ilgili pek çok parçayı denedik, çoğu uygulamayı kullandık, neredeyse her baskıyı gerçekleştirdik.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
el, projesi, robot, türkiyenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Robot çocuk Türkiye'de! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Ağustos 2010 20:11
Yüzyılın projesi Türkiye'de gerçekleşecek Chelt Haber Arşivi 1 07 Haziran 2010 17:14