IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2014, 19:02   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akıllı saatlere Çin damgası vurulmak üzere!




Çin, bir kez daha, koca bir teknoloji pazarının kaderini değiştirmeye hazırlanıyor!

Dünya genelinde akıllı saat marketi hızlı bir yükselişe geçiyor ve 2016 yılında kol saati marketinin %40'ını eline geçirme olasılığından bahsediliyor. Ayrıca, Gartner analistlerine göre, Android tabanlı akıllı saatlerin fiyatları 2015 yılında ortalama 30 dolara kadar düşecek.

Analistlere göre, en üstte bulunan 10 akıllı telefon üreticisinin 9'u şu anda giyilebilir marketinin içerisinde veya ilk ürünlerini satmaya hazır konumdalar. Geçtiğimiz yıl ise bu üreticilerin sadece 2'si markette bulunmaktaydı.

Gartner araştırma yöneticisi Angela McIntyre, Apple'ın sonunda Apple Watch'un tanıtımını yaptığını ve önümüzdeki yıl içerisinde pek çok kullanıcının ilgisini bu markete çekeceğini söylüyor: "Apple akıllı saat modellerini tanıttı ve bu saatler, en ucuzu 349 dolar olmak üzere geniş bir fiyat aralığında satılacaklar." iPhone'larda olduğu gibi akıllı saatlerinde de fiyatı yüksek tutan Apple'ın, bu durum yüzünden sınırlı bir market payına sahip olacağını düşündüklerini söyleyen McIntyre, bu duruma rağmen Apple'ın tasarım ve kullanıcı ara yüzüne verdiği önemin pek çok kullanıcının dikkatini markete çekeceğini de belirtti.

Bir başka Gartner analisti olan Annette Zimmerman ise, Sony Smartwatch ve Samsung Gear ürünlerinin erken ürünler olduklarını söyledi. Zimmerman'in söylediğine göre, bu ürünler basında çok fazla yer kaplarken, hatalı tasarım ve belirsiz değer önerileri sebebiyle kullanıcıların dikkatlerini üzerlerine çekmeyi tam olarak başaramadılar. 2014 içerisinde tasarım ve kullanıcı deneyimi açısından bakıldığında gelişim yaşandığını da belirten Zimmerman, yılın ikinci yarısında çok daha fazla kullanıcının bu alana ilgi göstereceğini tahmin ettiklerini söylüyor. Ayrıca Zimmerman, Android Wear ile gelen yeni özelliklerin de bu saatlerin kullanışlılıklarını arttırdığını belirtmeyi unutmuyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akıllı, cin, damgası, saatlere, vurulmak, üzere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu saatlere bayılacaksınız! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 1 22 Temmuz 2010 16:42
Saatlere merakı olanlar.. Dilara Cep Telefonlar 1 25 Haziran 2009 20:10
Namazda Vurulmak PopSy İslamiyet 0 10 Ağustos 2008 16:12