IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2014, 12:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IBM ve Airlight Energy'nin geliştirdiği bu teknolojik cihaz çok konuşulacak!




IBM'in Airlight Energy ile ortaklığı iki sorunu aynı anda çözecek. Geliştirdikleri 9 metrelik ayçiçeği şekilli güneş ışığı odaklayıcıları elektrik üretirken bir yandan da tuzlu suyu tuzdan arındırıp içilebilir hale geitiriyorlar.



Güneş'ten elektrik üretimi yeni değil. Ancak IBM'in Airlight Energy ile ortaklığı iki sorunu aynı anda çözecek. Geliştirdikleri 9 metrelik ayçiçeği şekilli güneş ışığı odaklayıcıları elektrik üretirken bir yandan da tuzlu suyu tuzdan arındırıp içilebilir hale geitiriyorlar. Bu iki işlevli teknoloji taze suyun az bulunduğu sıcak iklimlerde oldukça işe yarayabilir.
Yüksek Odaklamalı Fotovoltayik Isı Düzeneği (YOFID) isimli tasarıda her “çiçek”, geri dönüştürülebilen plastik malzemenin gümüş ile kaplanmasıyla oluşturulan aynalardan 36 tane barındıran çanaklardan oluşuyor. Aynalar günışığını fotovoltaik yongaya odaklıyorlar. Bu yonga da ışıktaki enerjinin yüzde seksenini kullanılabilir enerjiye çeviriyor. Her yonga güneşli bir günde 57 watt'a kadar üretim yapıyor. Tüm çanağın 12 kilowatt elektrik gücü ve 20 kilowatt ısı ürettiği düşünülürse bu kadar enerji ve ısı birkaç ortalama evin ihtiyacını karşılayabilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tahmin edebileceğiniz gibi yongalar fazla ısınıyorlar, bu nedenle bilim insanları soğutucu sıvının mikrokanallar yoluyla dolaştığı bir düzenek tasarlamışlar. Bu sıvı, ısıyı yongadan ayırıyor ve fotovoltayiklerin aşırı ısınmasını önlüyor. Birkaç küçük değişiklikle düzenek taze su da üretebiliyor. Basın bültenlerinde IBM araştırmacıları şu ifadelerde bulundular:
“Söz gelişi, tuzlu su delikli bir zardan damıtma düzeneğine gelir ve burada buharlaşarak tuzundan ayrılır. Böyle bir düzenek alıcı alanın sahip olduğu metrekare başına günde 30-40 litre içilebilir su üretebilir. Bu miktar ortalama bir kişinin günlük ihtiyacının biraz altında olmakla birlikte, çoklu çanak yerleştirimi bir şehir için yeterli suyu üretebilir.”
Geniş, saydam bir muhafaza çanakları çevre etmenlerinden koruyor, ayrıca kuşların aşırı ısınmış bölgelere uçmasını engelliyor.


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
airlight, bu, cihaz, cok, energynin, geliştirdiği, ibm, konuşulacak, teknolojik, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davidoff Da Energy EDT Liaaa Ah Erkekler 0 11 Temmuz 2012 18:15