IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2014, 12:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ağaç halkalarından esinlenerek tasarlanan zaman kapsülü!




Bilim insanları ağaç halkalarından esinlenerek kimyasal bilgiyi mekânsal desenler halinde kayıt eden bir algılayıcı cihaz tasarladı.
Zamanla değişen sinyallerin mekânsal olarak değişen sinyallere dönüşümü geçici bilginin kaydedilmesi için esastır. Ağaçlar için, ömürleri boyunca oluşan gelişim halkaları gelişim koşullarının tarihsel olarak kaydedildiği bir belge hüviyetini taşıyor. Şimdi ise ABD'deki Stanford Üniversitesi'nde çalışan Sindy Tang önderliğindeki araştırma ekibi, kimyasal olayların ortaya çıkışı hakkındaki bilgileri kaydetmek için bir zaman kapsülü tasarladı.
Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde mikro-akışkanlar konusunda uzman olarak çalışanHongkai Wu, “Yeni ve ilgi çekici uygulamalar için iyi bilinen bir olguyu kullanmanın yaratıcı bir yolu” diyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gerçekten de, diffüzyon ve çökme kavramlarını kullanarak, Tang'ın ekibi zaman bilgisini kaydetme yeteneğine sahip kendi kendini idare eden ve gücünü kendi karşılayan bir cihaz oluşturmak amacıyla kimyasal maddelerin derişim gradyanı boyunca hareket etmesi özelliğinden faydalanıyor. Cihazda bir tarafı çevreye açık olan, diğer taraftan da bir depoya bağlı bulunan tek boyutlu, gözenekli bir substrat bulunuyor. Bir reaktif depoya yüklendiğinde ve istenen analit ile temasa gelene kadar substrat üzerinden diffüzlenmeye bırakıldığında, temas anında çökme tepkimesi oluşuyor ve optik bir sinyal alınıyor. Böyle bir tepkime diffüzyonun öncül dalgasının analit ile temasa geldiği her an meydana gelir ve sinyallerin konumlarına bağlı olarak analitin ne zaman mevcut olduğunun zamansal kaydı elde edilebilir.
Analitin mevcut olduğu zaman bilgisi, çökme bandının konumu ve profilinden türetilebilir. Tang şöyle diyor: “En sonunda amacımız bu cihazı kullanarak kolayca erişilemeyen konumlardaki çevre hakkında bilgi kaydetmek”.
Araştırma ekibi bu basit kavramı canlandırmanın, tanımlanmamış çevresel kirlilik kaynaklarını bulabilecek cihazlar üretebilecekleri veya petrol ararken kuyu dibi koşulları hakkında bilgi toplamak anlamına geleceğini umuyor.
Doğrudan yapılan gayretler ilgilenilen reaktife yönelik reaktifin özgünlüğünü geliştirmek, zamanlayıcı reaktifin yola çıkacağı zamanı tetikleyecek yöntemler geliştirmek ve çevreye salınmasını önlemek üzerine olacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ağaç, esinlenerek, halkalarından, kapsülü, tasarlanan, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağaç Gifleri, Hareketli Ağaç Resimleri, Hareketli Ağaç Avatarları Violent Avatar ve Smiley 0 06 Mart 2014 23:00
Kutu Kola Açma Halkalarından Çiçek Yapımı Ay El Sanatları 2 22 Aralık 2010 01:54
Rus kapsülü uzay boşluğunda kaldı Lucifer Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2010 23:36
Acı Ağaç - Acı Ağaç Nedir - Acı Ağaç Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:21