IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2014, 21:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyadaki en hızlı internet hangi ülkede?




İnternet bağlantı hızı göz önüne alındığında bütün dünyada ülkelerin sıralamasının nasıl olacağı konusunda bir tahmininiz var mı?

Peki birinci sırada hangi ülkenin olacağını bilebilir misiniz? İsterseniz size ufak bir ipucu verelim. Teknolojiye yapılan yatırımlarla ekonomik açıdan güçlenen gelişmiş ülkeler internetin en hızlı olduğu ülkeler listesinin en başında yer alıyor.


Singapur


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Saniyede 30.7 megabitlik ortalama hızıyla Singapur dünya ortalaması olan 15.9′u neredeyse ikiye katlayarak listeye girmeyi başarıyor. Teknolojik bakımdan hızla gelişmekte olan ülke, aynı zamanda Mark Zuckerberg ile birlikte Facebook’u kuran Eduardo Saverin’e de ev sahipliği yapıyor. Saverin geçtiğimiz yıl Facebook halka açılmadan önce, 67 milyon dolarlık vergiyi ödememek için Amerikan vatandaşlığından çıktığını duyurmuştu. Bu kararının bir sonucu olarak bir daha Amerika’ya ayak basamayacak.

İsrail

Son zamanlarda yapılan bir araştırma gösteriyor ki, teknoloji girişimcileri için Silikon Vadisi’nden sonra projelerini geliştirebilecekleri en verimli yer Tel Aviv. Aynı zamanda çoğunlukla teknoloji şirketlerinin yer aldığı, teknoloji borsası da diyebileceğimiz NASDAQ’da Amerika’dan sonra en fazla şirket bulunduran ülke İsrail. Teknolojiyle bu denli iç içe olan bir ülkenin hızlı bir internete sahip olması hiç de şaşırtıcı değil. İsrail’de ortalama internet hızı saniyede 30.9 megabit.

Bulgaristan

Düşük vergilendirme politikası ve ucuz iş gücüyle Bulgaristan uluslararası şirketler ve yatırımcılar için ilgi çekici bir ülke. Bir diğer çekici özelliği ise internet hızı. Bulgaristan’da internet hızı saniyede ortalama 32.1 megabit.

İsviçre

Dünya finans endüstrisinin merkezlerinden olan İsviçre’de, büyüklüğüne yakışan bir şekilde internet hızı saniyede 32.4 megabit. Diğer bir dünya devi Amerika ‘nın saniyede 29.6 megabitlik hızı ile kıyasladığımızda İsviçre oldukça önde.

Belçika


Belçika’da ortalama internet hızı saniyede 32.7 megabit. Bu hızda bir internet ile Blu-ray formatında bir filmi yaklaşık 6 dakikada indirebilirsiniz.

Romanya


Listemizdeki 10 ülke içerisinde geçtiğimiz yılki hızını koruyamayan tek ülke Romanya. Ülkedeki ortalama internet hızı dünya genelindeki yüzde 1.4′lük düşüşün de üzerinde, yüzde 3.2′lik bir düşüşle saniyede 37.4 megabite geriledi.

Letonya


Teknolojik açıdan gelişmiş ülkeleri göz önünde bulundurduğumuzda, Letonya muhtemelen akla ilk sıralarda gelmeyecektir. Fakat saniyede 37.5 megabitlik bir hıza ulaşarak listemizde 4. sırayı almayı başarıyorlar. Letonya, Bulgaristan gibi küçük ülkelerin dünyanın en hızlı internetlerini kullandıklarını görüyoruz. Bunun sebebinin az nüfuslu oldukları için arkalarında büyük bir hükümet desteği olduğunu söylemek sanıyoruz ki yanlış olmayacaktır.

Japonya

Ülkede elektronik endüstrisi dünya pazarındaki gücünü kaybetmeye başladıysa da, Japon telekominikasyon teknolojisi hala oyunda olduğunu kanıtlar nitelikte. Japon hükümeti internet gelişimini milli bir hedef olarak görmekte ve bu nedenle ülkenin her yanına fiber optik kablolar döşenmiş durumda. Japonlar saniyede 42.2 megabitlik bir ortalama hıza sahipler.

Güney Kore

Online oyunlar oldukça büyük veri transferi gerektirmekte ve bu oyunları Güney Koreliler’den daha fazla seven ülke yok diyebiliriz. Dünya İnternet Oyun Olimpiyatları (World Cyber Games) gibi onlarca turnuvaya ev sahipliği yapmakta olan Güney Kore’de, yalnızca elektronik sporlar hakkında yayın yapan kanallar bile var. Ülkedeki ortalama internet hızı saniyede 48.8 megabit. Şaşırtıcı olan ise, yaşamın oldukça pahalı olduğu bu ülkede 100 megabitlik internetin fiyatının aylık sadece 57 lira olması.

Hong Kong


Yüksek nüfus yoğunluğu ve güçlü hükümet desteği ile, Hong Kong’da internet ışık hızında! Bunun yanı sıra sınırın hemen diğer tarafında, Çin’de olduğu gibi içerik sansürü de yok. Ülkede ortalama internet hızı saniyede 54.1 megabit ve Hong Kong bu rakamla listemizin ilk sırasında bulunuyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dünyadaki, en, hangi, hızlı, internet, ülkede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hangi ülkede hangi tarayıcı? CeSaRCripS Alternatif Arama Motorları 0 07 Temmuz 2013 16:11
iPhone 5 hangi ülkede ne kadar? Zen Apple 0 05 Şubat 2013 12:47
Hangi ülkede olduğunu karıştırdı! Sue Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2012 11:43
Hangi Ülkede Kaç Müslüman Var? Rüzgar Haber Arşivi 0 02 Ocak 2012 22:10
Dünyadaki 4 kişiden biri internet kullanıcısı Dilara Ağ, Network ve Networking 0 15 Nisan 2010 20:58