IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Google Adblock İle Anlaşmış! (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/677946-google-adblock-ile-anlasmis.html)

SeckiN 03 Şubat 2015 18:14

Google Adblock İle Anlaşmış!
 
En büyük teknoloji şirketlerinden Google, popüler reklam engelleme hizmeti Adblock ile anlaşmış. İşte Google ve Adblock Plus arasındaki anlaşma ile anlaşmanın sonuçları.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dünya'nın en büyük yazılım ve kısmen donanım şirketlerinden biri olan Google, 300 milyondan fazla kullanıcıya sahip Adblock Plus ile gizli bir anlaşma yapmış.

Anlaşma ile ilgili halen bir açıklama yapılmadığını belirtelim, ancak farklı kaynaklardan gelen bilgiler, anlaşma hakkında birkaç ipucunu ortaya çıkardı.

Söylenenlere göre Google, Adblock Plus hizmetinin sahiplerine, belirli dönemlerde hem reklam karını etkilemeyecek, hem de Adblock Plus sahiplerine para kazandırabilecek düzeyde para ödüyor. Yapılan ödemenin karşılığında da tabiki Google'daki reklamlar engellemiyor.

Bunu kanıtlayacak testi de bizzat yaptık. Google Chrome tarayıcımıza Adblock Plus eklentisini yükledik ve reklam çıkabilecek bir arama gerçekleştirdik.

Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi Adblock Plus kullanmamıza karşın, Google arama sonuçlarındaki reklamlar engellenmedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ancak anlaşmadaki Adblock Plus cephesinden de, Google'a önemli baskılar yapılarak, kullanıcıyı rahatsız eden reklamların gösterilmesi konusunda taviz verilmemiş.

Yani sonuç olarak Google ve Adblock Plus anlaşması, hem Google'a, hem Adblock Plus'a, hem de Adblock Plus kullanıcılarına yaramış gibi görünüyor.

Güncelleme: Tüm bunlara ek olarak The Verge kaynağı tarafından belirtilene göre Google ile birlikte, Amazon ve Microsoft'da Adblock Plus'a reklamların bir kısmının engellenmemesi için para ödüyormuş.

Ayrıca hatırlatmak gerekirse, Adblock ve Adblock Plus hizmetleri, birbirinden farklı iki bağımsız reklam engelleme hizmetidir. Yani ikisini karıştırmamak gerekir.

Google ve Adblock Plus hizmetleri arasındaki anlaşma konusunda ne düşünüyorsunuz?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net