IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Adil Kullanım Kotası uygulamasının bitişi (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/756172-adil-kullanim-kotasi-uygulamasinin-bitisi.html)

Ebru 10 Eylül 2016 14:33

Adil Kullanım Kotası uygulamasının bitişi
 
Adil Kullanım Kotası uygulamasının bitişi için 2018’in sonu işaret edildi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İnternet kullanıcılarının özellikle sosyal medyada sıklıkla dert yandığı uygulamalardan biri olan Adil Kullanım Kotası, 2018’in sonu itibarıyla geçmişte kalabilir. Konuya ilişkin olarak internet abonelerinden gelen şikayetleri Tüketici Hakları Başkanlığı tarafından hazırlanan takrir ve ekleri doğrultusunda incelemeye alan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK), Adil Kullanım Noktası (AKN) uygulamasının geleceğine ilişkin bir çerçeve karar açıkladı. Bu çerçeve kararda en çok dikkat çeken nokta ise AKN uygulamasına 31 Aralık 2018 itibarıyla son verilebileceği oldu.

Söz konusu karar metninde teknolojik gelişmelerle birlikte bağlı akıllı cihazların sayılarının arttığına dikkat çekildi. Bu cihazlar üzerinden erişilen verideki artışın da altını çizen BTK, hızın da önemli bir parametreye dönüştüğünü hatırlattı. Servis sağlayıcılarının suistimali engelleme, maliyet düşürme gibi amaçlarla başvurdukları AKN uygulamasının erişim hızlarındaki artışa uyum sağlayamadığı da yapılan açıklamada belirtildi.

AKN’nin aşılması sonrasında da yüksek erişim hızlarına ve kullanım kotalarına ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan BTK, “limitsiz/sınırsız” olarak tanımlanan paketlerin de yanıltıcı olduğuna dair şikayetlerin ışığında bir çalışma başlatıldığını belirtti. Bu çalışmada sektördeki işletmecilerin görüşlerini alan kurum, dünyadaki uygulamaları da mercek altına aldı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net