IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   On binlerce yıllık donmuş toprak çözülünce hayata döndüler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/799671-binlerce-yillik-donmus-toprak-cozulunce-hayata-donduler.html)

Sanem 28 Temmuz 2018 13:00

On binlerce yıllık donmuş toprak çözülünce hayata döndüler
 
Sibirya'dan getirilen binlerce yıllık donmuş toprak örneklerinin çözülmesiyle yeniden canlanan 2 solucan, yaşam belirtileri gösterdi ve beslenmeye başladı





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Rusya'da Sibirya'dan getirilen binlerce yıllık donmuş toprak örneklerinde rastlanan solucanlar hayata döndü.
Moskova'da Toprak Biliminin Fizyo-Kimya ve Biyolojik Sorunları Enstitüsüne ait bir laboratuvarda, tarih öncesi döneme ait toprak örnekleri üzerinde çalışıldığı sırada yaklaşık 300 donmuş solucandan ikisi, toprak çözdürülünce yeniden canlandı. Solucanlardan birinin yaklaşık 32 bin, diğerinin ise 42 bin yıldır donmuş halde bulunduğu sanılıyor.
Siberian Times'ın internet sitesinde yer alan haberde, "solucanların çözülmeden sonra yaşam belirtileri gösterdiği, hareket etmeye ve yemeye başladığı" belirtildi.
Haberde, "Buzul dönemine ait bu canlıların gösterdiği adaptasyon mekanizmasının, kriyobiyoloji ve astrobiyoloji gibi ilgili bilim dalları açısından önemli" olduğu vurgulandı.
Solucanları hayata döndüren mekanizmanın incelenmesinin, dünya dışında yaşamın var olabileceğine ilişkin teorilerin çoğunu değiştirebileceği ifade ediliyor.
Küresel ısınma devam edip toprak çözülmeye başladıkça benzer canlıların yeniden yaşama dönme ihtimalinin ortaya çıkabileceği öngörülüyor.
AA

oMeN 30 Temmuz 2018 11:06

42 bin yıl sonra 2 solucan hayata döndü
 
Biri yaklaşık 42 bin, diğeri ise 32 bin yıl önce donan iki solucan, buz çözüldükten sonra yeniden canlandı.

Princeton Üniversitesi ile iş birliği içinde olan, Rus bilim adamlarnın oluşturduğu bir ekip tarafından yapılan araştırmaya göre, yuvarlak solucanlar, dondukları Pleistosen Çağı'ndan sonra hayata geri döndüler, hareket ettiler ve yemek yemeye başladılar.

Donmuş halde bulunan 300 prehistorik solucan, Moskova'daki Toprak Bilimi'nin, ''Fizik-Kimyasal ve Biyolojik Sorunları Enstitüsü'nün'' laboratuarında kontrollü olarak çözüldü ve 2 solucan hayata kaldıkları yerden devam etti.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"ÇOK HÜCRELİLER DE UYGUN KOŞULLARDA BİNLERCE YIL YAŞAYABİLİR"

Sibirya Times'a konuşan bilim adamları "Verilerimiz, çok hücreli organizmaların uzun süreli (on binlerce yıllık) doğal koşullar altında yaşamını sürdürebildiklerini gösteriyor” dedi.

RUSYA'NIN EN SOĞUK BÖLGESİNDE BULUNDULAR

Her iki solucanın da, Rusya'nın en soğuk bölgesi olan Yakutya'dan geldiği belirlendi. Hayata kaldığı yerden devam eden iki solucandan birinin 41 bin 700, diğeri ise 32 bin yıl önce donduğu sonucuna ulaşıldı. Solucanlardan biri bir sincap yuvasında bulunurken diğeri ise Alazeya Nehri yakınlarında keşfedilmişti.



alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net