IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Şubat 2019, 18:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sadece Yüz Fotoğrafını Kullanarak Nadir Görülen Hastalıklar Teşhis Edilebilir





Nadir görülen bozukluklar çoğu zaman birinin görünümünde ortaya çıkar. Noonan sendromlu bireyler (vücudun büyümesini ve gelişmesini engelleyen genetik durum, Boin tipi zihinsel yetersizliği olanlar, geniş gözlere sahip olabilirler) X kromozomu üzerinde mutasyona uğramış gen badem şeklinde göz ve küçük çeneye neden olur. Şimdi araştırmacılar, bu yüz hatlarını tanımlamak için yapay zekâyı eğiterek erken ve ucuz teşhisin önünü açtı.

Bilim insanları DeepGestalt bilgisayar programını geliştirdiler ve bu programı 200’den fazla nadir hastalıktan etkilenen halka açık ulaşılabilen 17.000’den fazla hastalıktan etkilenen fotoğraflar üzerinden eğittiler. Daha sonra bu program, yüzlerce farklı genetik sendromla ilişkilendirilen örnek kalıplarını tanımlamak için öğrenmede kullanıldı.

Araştırmacıların Nature Medicine’nda verdiği bilgide DeepGestalt 502 yeni görüntü içeren bir teste ’ini başarılı şekilde belirlemiştir. Üstelik program Noonan sendromunun farklı genetik çeşitleri olan Angelman sendromu ve Carnelia de Lange sendromunu (kalıtsal genetik mutasyona sebep olabilir, diğer belirtilerin içinde düşük dudaklar ve kalkık burun) doktorların tanısını geride bıraktı.
Araştırmacılar cihazın bir gün doktorların belirli genetik işaretleri araştırması ve evde daha hızlı doğru teşhis konulmasına yardımcı olmak için genom testi ile birlikte kullanılabileceğini söylüyor. Her yıl milyonlarca ailenin nadir genetik hastalığı araştırmak için yüklendiği “teşhisle ilgili arayışın” zamanını, maliyetini ve duygusal sorumluluğunu azaltmaya yardımcı olabilir. Araştırmacılar, yüzü fotoğraflamanın kolay olduğu göz önüne alındığında cihazın işverenler ve sigortacılar tarafından kötüye kullanılabilirliğini kabul ediyorlar.

Alıntı.


__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilim, geliŞmeler, hastalıklar, teknoloji, tıp, yenilik, yüz fotografi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çok Nadir Görülen Bir Kuyruklu Yıldız, Bilim İnsanları Tarafından Gözlemlendi UzmaN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Mart 2018 16:21
Nadir GörüLen Bot İstek.. kalpsizde Eggdrop, NeoStats, BNC 4 23 Eylül 2013 21:42
Hastalıklar tek bir nefesle teşhis ediliyor Kalemzede Sağlık Köşesi 0 24 Temmuz 2011 13:21
Konya'da dünyada nadir görülen fay yarıkları bulundu Angel Haber Arşivi 0 12 Aralık 2008 14:37