IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2019, 20:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İmplant tedavisi acı verir mi?




Diş kaybı meydana geldiğinde beraberinde çeşitli sağlık sorunları meydna gelebiliyor. Sağlık sorunlarının önüne geçebilmek için kaybedilen diş yerine bir yenisinin getirilmesi implant tedavisiyle gerçekleşebiliyor. Peki, implant tedavisi acı verir mi? Diş hekimi doktor Umut Şimşek konu hakkında bilgiler verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İmplant tedavisi acı verir mi sorusuna cevap vermeden önce acı ya da ağrı nedir kavramını tanımlamak gereklidir.
Acı, sinir sisteminde reseptör denilen algıyıcalar aracılığı ile genellikle dış uyaranlara karşı verilen cevap niteliğindeki histir. Acının ortaya çıkışı değerlendirildiğinde fizyolojik, patolojik bazı durumlarda ise psikolojik bazı çalışma mekanizmalarının etkili olduğu düşünülmektedir.

Diş tedavilerinde olduğu gibi implant tedavisinde vücut bu tedaviyi travma olarak algıladığı için bu ağrı, fizyolojik kökenli ağrı olarak düşünülmelidir. Bu amaçla blok ve infiltratif denilen 2 tip anestezi yöntemi uygulanır. Lokal anestezi sadece sınırlı alanda anestezi etkisi sağlarken, blok anestezide ise infiltratif anesteziye göre daha geniş bir anestezik etki sağlanır. Bu etki sağlandıktan sonra hastalar dokunma hissini kısmen algılarlar ancak ağrı asla ağrı gerçekleşmez.

Bazen hastalar yeterince bilgilendirilmedikleri için uyutulmak yani genel anestezi ile implant tedavisini gerçekleştirmek isterler. Bu istek hastaların eksik bilgisi ya da yakınlarının diş çekimi, gömük diş ya da komplikasyonlu implant tedavilerinden etkilenmeleri ve bundan kaygı duymalarından olusur. Genel anestezi pratik olarak elbette uygulanabalir ancak bu anestezi yöntemi sıklıkla tercih edilmez yani dişhekimleri tarafından hastalar bu konu için cok sik yönlendirilmezler. Çünkü; genel anestezi solunum durması ve ölüme kadar da gidebilen bazı komplikasyonları da içinde barındıran bir işlemdir.

Aslında dünyada her gün milyonlarca genel anestezi uygulaması gerçekleşmektedir ancak implant gibi, kanal tedavisi işleminden bazen diş çekiminden daha kolay nitelikte olan bir işlem için genel anestezi almak, işlemden sonra ise post-operatif dönem dediğimiz evrede hastanede müşahade altında kalmak bazi hastalar icin çok anlamlı olmayabilir.

Bazı durumlarda bir anestezi uzmanı ile lokal anesteziye ilave olarak sedasyon denilen yöntemle de aşırı anksiyetesi olan ve korkan hastaların endişelerini giderilerek implant tedavisi uygulanabilir. Bu yöntemde bazen hava yolu ile bazen de damardan özel bir takım ilaçlar kullanılarak hastada rahatlama sağlanmaktadır. Bu yöntemde hastalar yarı baygın vaziyette olmakta ancak hekim tarafından verilen komutlara da karşılık verebilmektedir. Aslında tüm bu yöntemlerin amacı hasta ve hekime konforlu ve güvenli implant tedavisi işlemini uygulamaya yöneliktir.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diş sağlığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Allah Dağına Göre Kar Verir (verir kışı) Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 30 Haziran 2014 18:27
İmplant Diş Tedavisinin Aşamaları xena Sağlık Köşesi 0 24 Mayıs 2014 19:27
İmplant Amelia Sağlık Köşesi 0 16 Mayıs 2014 19:08
İmplant Nedir Kimlere Uygulanır Liaaa Sağlık Köşesi 0 01 Temmuz 2012 00:59
İmplant hakkında merak ettikleriniz Collettivo Sağlık Köşesi 0 20 Eylül 2008 01:11