IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Swat

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2019, 23:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İran Resmen Duyurdu; Nükleer Faliyetlere Devam.




İran nükleer faaliyetlere tekrar başlayacağını resmen duyurdu...

İran devlet televizyonu, Tahran yönetiminin Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Çin ve Rusya Büyükelçiliklerini nükleer faaliyetlere tekrar başlayacağı konusunda bilgilendirdiğini duyurdu. Karar, İran’a yönelik yaptırımlardan geçici süre ile muafiyetin sona ermesinin hemen ardından geldi.

ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin yıl dönümünde devlet televizyonunda canlı yayında açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, nükleer anlaşmanın taraflarına İran’ın çıkarlarını koruyacak önlemler alması için 60 gün süre verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonraki süreçte anlaşmanın diğer taraflarının İran’ın kazanımlarını koruyacak adımları atamadığını belirten Ruhani, “Nükleer anlaşma kapsamında uranyumu yüzde 3,67 zenginleştirmeyle yükümlüyüz ancak 60 gün sonunda 5 ülkeyle bir sonuca varamazsak bu yükümlülüğümüzü sona erdireceğiz.” ifadesini kullandı.

Dün resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Moskova’nın Vnukovo Havalimanı’nda İran devlet televizyonuna demeç veren İran Dışişleri Bakanı Zarif de, ABD’nin nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilmesine karşılık, “İran, nükleer anlaşma kapsamında gönüllü şekilde uyguladığı bazı taahhütleri yerine getirmemeyi çıkarlarına uygun görmüştür.” demişti.

İran’la 2015 yılında varılan nükleer anlaşma, Tahran’ın nükleer programına getirilen kısıtlamalar karşılığında yaptırımların kaldırılmasını öngörmüştü.

Washington yönetimi, İran ile BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi ve Almanya arasında imzalanan nükleer anlaşmadan Mayıs 2018’de tek taraflı çekilerek yaptırımları yeniden uygulamaya başlamıştı.

ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından Avrupa ülkelerinin, anlaşmanın devamı için kararlı adımlar atmasını isteyen Tahran yönetimi, çıkarlarının sağlanmaması durumunda anlaşmada kalmayacağını dile getiriyor.

Kaynak: (MTHABER)

__________________
i don't care if i'm misfit..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Mayıs 2019, 00:36   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İran Resmen Duyurdu; Nükleer Faliyetlere Devam.




kim tutar seni

__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Mayıs 2019, 12:54   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İran Resmen Duyurdu; Nükleer Faliyetlere Devam.




Nükleer gücün dünya üzerinde söz sahibi olacağı bir zaman da yaşıyoruz. ABD kendisi dışında kimsenin bu güce sahip olmasını istemiyor ama rusya ve iran ittifakı kale gibi orada duruyor.

__________________
i don't care if i'm misfit..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Mayıs 2019, 13:46   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İran Resmen Duyurdu; Nükleer Faliyetlere Devam.




abd'e kendinden başka kimse su bile içmesin satmasın çıkarmasın biz çıkarır yapar eder size satarız mdounda. Adamlara helal olsun bizde hala 3 kıtaya hakim olduk biz yeaaa modundan bir türlü çıkamayalım, tamam ecdad iyimiş de o zamanlar at kılıç ok vardı ve bizde iyidik o konuda şimdi nükleer var bırak yapmayı hesap yapacak prof yok elimiz de. santral kursan ne olacak ki kim faaliyete geçirecek mühendis bile yok kaldı ki biz hala redüktöründen tut da motoruna kadar fanına kadar dışardan alıyoruz bu ülkede bu ürünleri yapan var ama yabancı ülkeye kıyasla resmen imitasyon kalıyor. kendi ürünlerine garanti veremiyor adamlar.

Şayet böyle tesislerin olması bizim açımızdan çok iyi olacaktır ama birde bizde kitlesel toplum var nükleer e hayır, ona hayır, buna hayır diyenler bir kısmı haklı olasa da yüksek çoğunluk ne için evet dediğini bilmeyen toplum gibi ne için hayır dediğinden bile bir haber olan kesim de mevcut böyle atılımların bizlere o kadar çok yararı var ki saymakla bitmez bitiremeyiz, enerji, silah vs gibi hemde ülkeler arasında sözünün bir değeri olur kınamakla kalmazsın. hadi canakkale orada geçebilen varsa buyursun muhabbeti bitti çünkü kimse boğaz felan geçmiyor artık yapıstırıyor füzeyi böyle bakıyorsun ışık gören tavşan gibi.

artık bir şeyler değişmeli mühendisinden tut da her alanda gelişmeli bizler hazıra o kadar alıştık kendimden de örnek verecek olursam bir kulenin mekanik in de bile hazır şablon kullanıyorum farklı bir şey denemek o kadar zor geliyor ki risk olmadan bitsin istiyoruz ama bir şeyler için adımların atılması gerekiyor bu ülkede yoksa ekonomi felan kalmayacak kesinlikle siyasi olarak da düşünmüyorum ben siyasilere bir şey olmaz olan bizlere yaşayanlara olacaktır. artık övünmeyi bırakmamız yada devlet yapsın yada kendi aramızda bile fitne çıkarmayı bırakmamız lazım. her şeyi devletten bekleme modundan da çıkmamız gerek kaldı ki halk olarak bir birimizin ortak karar aldığı fikir den tut da yemek bile yokken birileri yapar birileri de bakar modundan hiç çıkamayacağız gibi geliyor bana.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
abd nükleer, bakan açıkladı, iran, nükleer anlaşma, nükleer silah, tahran, tahran yönetimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung güncelleme detaylarını resmen duyurdu! Coder Samsung 0 08 Mayıs 2019 14:15
Dikkat! İçişleri Bakanı Soylu duyurdu… Trafikte yeni dönem resmen başladı Allecra Haber Arşivi 7 07 Şubat 2019 14:00
Fenerbahçe resmen duyurdu! BLueMooN Fenerbahçe 5 13 Aralık 2018 13:58
BlackBerry, yeni telefonu Porsche Design P'9982'yi resmen duyurdu! Ecrin Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Kasım 2013 12:49
LG, Akıllı Telefonlar için Esnek Ekran Üretimine Başladığını Resmen Duyurdu AngeL Cep Telefonlar 0 16 Ekim 2013 00:14