IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BLueMooN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ağustos 2019, 12:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
NASA'nın Güneş Görevinden Şaşırtıcı Boyutlarda Veri Geldi




NASA'nın Güneş Görevinden Şaşırtıcı Boyutlarda Veri Geldi.

NASA, Güneş üzerine olan çalışmalarına devam ediyor. Parker Güneş Probu isimli uzay aracından tahmin ettiğinden çok daha fazla veri alan NASA, uzay aracının üzerinde bulunan donanımlar sayesinde de Güneş'in tüm Güneş sistemi üzerindeki etkilerini ortaya koyuyor.

NASA, Güneş hakkında bildiklerini artırmak için insanlık tarihinde yapılan tüm araçlardan daha hızlı hareket eden bir aracı Güneş'e gönderdi. Parker Güneş Probu olarak bilinen uzay aracı, 12 Ağustos tarihinde birinci yılını dolduracak ve yalnızca bir yıl içerisinde birçok veriyi Dünya'ya göndermeyi başardı.

Geçtiğimiz yıl Güneş'in atmosferinden nefes kesici bir fotoğraf gönderen Parker Güneş Probu, iki uçuşun ardından Dünya'da bulunan bilim insanlarının incelemesi için bilim insanlarının tahmin dahi edemeyeceği boyutlarda bilgiyi yolladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


John Hopkins Uygulamalı Fizik Laboratuvarı'ndaki (JHAPL) araştırmacılar, 1 Ağustos tarihindeki bir blog gönderisinde Parker'ın 22 GB değerindeki veriyi Dünya'ya gönderdiğini belirtti. Gelen verinin %50'lik kısmının beklenmediğiyse açıklamalara eklendi.

JHAPL görevlerinde yönetici konumunda bulunan Nickalaus Pinkine, "Bu alanda ve bu yörüngede görevler gerçekleştirme konusundaki deneyimlerimiz arttıkça ekibimiz de uzay aracının inanılmaz donanımlarını kullanarak veri indirme boyutlarını artırma konusunda muazzam bir iş çıkartıyor" açıklamalarında bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Parker Güneş Probu'nun fırlatılmasının ardından Parker'ın kontrolörleri probdan alınan verileri maksimize etmeyi başardı ve şimdiyse 25 GB değerinde bir veri grubunun daha 15 Ağustos'a kadar gelmesi bekleniyor.

Bilim insanları daha önce Güneş'e bu denli yakın olan bir prob göndermeyi başaramadığı için bilim insanlarının şu anda üzerinde çalıştıkları veriler türünün ilk örnekleri denilebilir. Parker'ın üzerinde bulunan dört donanım ise Güneş'in farklı noktaları hakkında bilgileri bilim insanlarına aktarıyor.

Bu donanımlardan biri Güneş'in atmosferi içerisinde bulunan parçacıkların ölçümünü yapıyorken aynı zamanda manyetik alan, güneş rüzgârı ve sıcak plazma topundaki elektronların, protonların ve iyonların nasıl dağıldığının ölçümleri yapılabiliyor.

Probun Güneş'le bir sonraki buluşmasının 27 Ağustos tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. Güneş'le olan en yakın 'buluşma' ise 1 Eylül tarihinde gerçekleşecek. 26 Aralık tarihindeyse prob, Venüs'e ikinci defa uğrayarak gerekli hızı toplayıp Güneş'e daha da fazla yaklaşmaya çalışacak.



Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilim, güneş, nasa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
NASA'dan Korkutucu İddia: ‘CANAVAR’ Güneş Patlamaları Olacak Stskeep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 29 Mayıs 2019 08:33
Organik Moleküllere Veri Depolayan Sistem, 1000 Yıl Veri Saklayabiliyor xena Bilim Dünyasından Son Haberler 0 03 Mayıs 2019 18:19
NASA'dan ürküten uyarı: Güneş uyuyacak, Dünya donacak! oMeN Bilim Dünyasından Son Haberler 1 07 Ekim 2018 16:31
Güneş koruyucularla ilgili 5 şaşırtıcı bilgi Sue Ah Kadınlar 0 05 Ağustos 2012 12:49