IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By xena

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2019, 07:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hidraların Ölümsüz Olmasının Ardındaki Gizem Sonunda Ortaya Çıktı




İnsanlık tarihinde en çok merak edilen şey her zaman ölümsüzlüğün sırrını çözmek olmuştur. Simyacıların da amaçlarından biri olan ölümsüzlük bulunamamış olsa da hidra isimli ölümsüz bir canlı bulundu.

Herkesin istediği bu özelliğe sahip olan su canlısı, yalnızca küçücük bir doku parçası aracılığıyla tüm vücudunu yeniden üretebiliyor. Birçok kişi bu canlının nasıl ölümsüz olduğunu merak ederken Kaliforniya Üniversitesi'ndeki bilim insanları bu canlının sırlarını çözdü.

Hidra, ismini Yunan mitolojisinde yenilenme özelliğiyle bilinen bir canavardan alıyor. Canavar da kafası kesildiği zaman iki tane kafa üretebilmesiyle biliniyor. Yine de günümüzdeki hidraların çok daha etkileyici bir özelliği bulunduğunu söyleyebiliriz.

Sularda yaşayan hidralar, birkaç gün içerisinde yalnızca bir doku parçasından yeni bir hidra olarak üreyebiliyor. İyileşme sürecindeki ağların hepsi evrimin başlarındaki süreçte gerçekleştiği için biyologlar, bu özelliğin birçok hayvanın yanı sıra insanlarla da paylaşılmış olabileceğini düşünüyor.

Araştırmacı Abby Primack, yaptığı açıklamalarda "İnsanlar gibi diğer organizmalarda da beyin zarar aldığı zaman onarım zor gerçekleşir çünkü beyin hidrada gördüğümüz yenileme özelliklerine sahip değildir" ifadelerini kullandı.

Hidra'nın iyileştirme yeteneklerinin tamamıyla anlaşılması durumunda beyindeki hasarların da tamamen iyileştirilebilmesi mümkün olacak. Hidralara baktığımız zaman bu işleme benzer bir işlemin gerçekleştiğini de

Hidralar zarar gördükleri zaman kök hücreler aracılığıyla yeni dokular üretiyor. Bu hücreler de insan embriyolarında ve yetişkin kemik iliğinde bulunuyor. Hücrelerin en temel hali olan bu hücreler, hiçbir hayvan hücresinin yapamayacağı bir yeteneğe sahip.

Kök hücreler, kendilerinden farklı hücrelere de dönüşebiliyor. Bir kök hücreden bir beyin hücresi ya da bir deri hücresi oluşturulabiliyor. Bu sayede sorun ne olursa olsun kök hücre aracılığıyla ihtiyaç duyulan hücre oluşturulabiliyor.


ALINTI

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Teletabiler'in tatlı bebeği sonunda ortaya çıktı Desmont Haber Arşivi 0 25 Aralık 2014 19:29
Sonunda ortaya çıktı! yaSmin Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 19 Aralık 2013 03:31