IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By xena

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2019, 07:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Farklı Türden Kanserleri Tespit Edebilen Bir Kan Testi Geliştirildi




Çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri olan kanser hakkında dünya üzerinde birçok noktada sayısız araştırma yürütülüyor. Bu araştırmalardan bazıları tedaviye odaklanırken bazıları da kanserin teşhisini konu ediniyor. Kanserin tedavi süreci için oldukça önemli olan erken teşhis adına bazı testler geliştirilmiş olsa da Dana-Farber Kanser Enstitüsü'nden gelen test, birden fazla kanser türünü başarıyla tespit edebilmesiyle diğerlerinden ayrılıyor.

GRAIL isimli şirketin desteğiyle üretilen yeni test, genlerin aktif ya da inaktif durumlarını etkileyen kimyasal etiketleri görüntülemek için DNA üzerinde yeni nesil bir sıralama teknolojisi kullanıyor. Kanser hastası teşhisi konulan ve kanser hastası olmayan insanlardan oluşan 3.600 kişilik gönüllü grupla yapılan çalışmalarda, testin başarılı şekilde kanseri tespit ettiği belirtiliyor.
Test, kanserin teşhisi için 'metil gruplarına' odaklanıyor:

kanser

Geliştirilen yeni kan testi, kanser teşhisinde kullanılan sıvı biyopsi testlerinin aksine DNA üzerinde "metil grupları" olarak adlandırılan değişikliklere odaklanıyor. Metil gruplarının; genlerin aktiflik ve inaktiflik durumlarını kontrol etmesinden yararlanan yeni test, normal olmayan "metil grubu dizilimleri" sayesinde kanseri tespit edebiliyor.

Kanserin teşhisi için bir kilometre taşı sayılabilecek bu testin geliştirilmesini konu alan araştırmanın başyazarı Geoffrey Oxnard, daha önceki çalışmalarında metil gruplarına odaklanarak yapılan analizlerin, birden fazla kanser türünü tespit etmeden daha verimli olduğunu tespit ettiklerini ve yaptıkları yeni çalışmanın, bu tür testlerin kanser teşhisinde önemli rol oynayacağını gösterdiğini söyledi.
Testlerde %99,4 doğruluk oranı yakalandı:

kanser hücresi

3.528 kişiden oluşan gönüllü gruptan örnekler alan ekip, yeni test ile kanserli kişileri tespit etmeye çalıştı. Gönüllü grupta 1.530 kanser hastası, 2.053 de kanser hastası olmayan birey yer alıyordu. Ayrıca denek grubundaki hastalar; meme, safra kesesi, mide, akciğer, lösemi, yumurtalık ve pankreas kanseri gibi 20'den fazla kanser çeşidine sahip hastalardan seçilmişti.

Elde edilen sonuçlara göre test, kanserli kişileri %99,4 oranında doğru tespit etti. Tespitteki duyarlılık, kanserin 1. evresinde %32, 2. evresinde %85, üçüncü evresindeyse %93 olarak açıklandı. Ayrıca test, kanserli hastaların hangi organında kanser olduğunu da %89'luk oranla doğru tespit etti.


Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklarda orta kulak enfeksiyonunu tespit eden telefon uygulaması geliştirildi eiffel65 Çocuk Sağlığı 0 19 Mayıs 2019 14:56
Kardan Elektrik Elde Edebilen Cihaz Geliştirildi. Mylife Bilim Dünyasından Son Haberler 0 25 Nisan 2019 12:00
Tırnak Mantarının Farklı Türlerini Tespit Etmek Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Kasım 2012 17:28
Beyin Kanamasını Anında Tespit Edebilen Cihaz Afrodit Sağlık Köşesi 0 09 Şubat 2012 18:44
Danalık tespit testi +16 Süslü Komedi ve Mizah 0 25 Şubat 2010 02:00