IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2019, 09:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yapay İnsan Derisiyle Kaplı Bir Telefon Kılıfı Geliştirildi




Fransız bilim insanları, akıllı telefonlarda kullanılan koruma kılıflarına yeni bir bakış açısıyla yaklaştı. Bilim insanlarının bu yaklaşımı ortaya, dokunsal uyarıları anlayabilen ve yapay deriden üretilmiş bir akıllı telefon kılıfı çıkardı.

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza giren sektörlerden bir tanesi de telefon kılıfları. Bu kılıfların bazıları telefonun yalnızca arkasını korurken, bazıları ise cihazı 360 derece sararak tam koruma sağlıyor. Bugün, herhangi bir akıllı telefon modeli için üretilmiş olan binlerce kılıf görmemiz fazlasıyla mümkün.

Şimdi ise Fransız bilim insanları, telefon kılıflarına farklı bir açıdan yaklaşmaya çalıştılar. Dokunmaya duyarlı bir telefon kılıfı üretmeyi planlayan bilim insanları, planlarını gerçekleştirmek için yapay deriden faydalandılar. Öyle ki bilim insanlarının yapay deri kullanarak üretmiş oldukları bu telefon kılıfları, tüketicilerin dokunma hislerini algılayabiliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yukarıda görmekte olduğunuz kılıf Telecom ParisTech Üniversitesi'nden Marc Teyssier liderliğinde Sorbonne Üniversitesi ve Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanlarınca geliştirildi. İki farklı versiyonu olan kılıflardan bir tanesi daha temel bir örneği temsil ederken diğeri ise neredeyse gerçek bir insan derisine dokunuyormuş hissi uyandırıyor.

Bu yapay deriden oluşturulan telefon kılıfı, tüketicilerin dokunma hissini ve nasıl dokunduklarını anlayabiliyor. Örneğin narin bir dokunma bu kılıf tarafından sakinlik olarak algılanırken sert bir dokunma tüketicinin sinirli olduğu anlamını taşıyor. Üstelik bu telefon kılıfı, gıdıklama ve sıkma gibi dokunsal durumları da anlayabiliyor. Peki bu nasıl mümkün oluyor?

Bilim insanları, bu yapay deriden üretilen akıllı telefon kılıfını çeşitli yeteneklerle donatmak için insan vücudundan faydalandılar. Öyle ki bu kılıf, tıpkı insan derisinde olduğu gibi farklı katmanlara sahip ve bu katmanlardan bir tanesi, ince bakır tellerden oluşuyor. Tüketicinin kılıfa uyguladığı basınca göre de bu bakır tellerdeki yük oranı değişiyor ve kılıf, dokunsal uyarıları anlayabiliyor.

Teyssier liderliğindeki bilim insanları şimdi, ürettikleri bu dokunsal duyuları algılayan kılıfın verimli bir şekilde kullanılabilmesi için nelerin yapılabileceği üzerinde çalışıyorlar. Eğer bilim insanları önlerinde duran bazı zorlukları aşabilir ve kılıfın verimini yükseltebilirlerse, ilerleyen dönemlerde dokunsal duyuları algılayan yüzeyler pek çok alanda kullanılabilecekmiş gibi görünüyor. Bilim insanlarının bu kılıf ile ilgili hazırladıkları videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.




Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kılıf, telefon, yapay insan derisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çin'de yapay kalp geliştirildi oMeN Teknoloji Dünyasından Son Haberler 11 19 Mart 2018 13:00
ANEO Telefon Kılıfı Desmont Aksesuarlar 0 20 Ocak 2015 19:42
HATA Telefon Kılıfı Desmont Aksesuarlar 0 20 Ocak 2015 19:42
Cep Telefon Kılıfı Modelleri Afrodit Ah Kadınlar 0 07 Aralık 2012 18:17
Çizikleri yok olan telefon kılıfı! Deep Cep Telefonlar 0 20 Ocak 2012 19:42