18 Kasım 2019, 09:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pilav yemekten korkmayın! Bilim insanları pilavı daha az kalorili yapma yolunu buldu: Pirinci hindistan cevizi yağıyla pişirip, yarım gün buzdolabında bekletin. Sri Lankalı araştırmacılara göre pilavı bu yöntemle hazırlamak, pirincin taşıdığı kaloriyi yüzde 60 oranında azaltıyor. Pilav yemekten korkmayın! Araştırmacılar, Amerikan Kimya Derneği'ne verdikleri bilgide, bu yöntemle pirinçteki nişastanın daha az sindirilebilir hale geldiğini ve vücudun normalde olduğundan daha az kalori aldığını anlattı. İngiliz beslenme uzmanlarıysa kilo vermek için hızlı formüller olmadığına dikkat çekiyor. Pilav yemekten korkmayın! SOĞUK KARBONHİDRAT Pirinç gibi nişastalı besinler iyi bir enerji kaynağı ve bu tür gıdaları vücut basit şekere dönüştürüyor. Kullanılmayan şeker vücutta depolanıyor ve hızla glikoza dönüşüyor. Kandaki aşırı glikoz ise sonunda yağ olarak depolanıyor. Bilim insanları, yiyeceklerde değişiklik yapıp vücudu daha az kalori alacak şekilde kandırmanın yolunu araştırıyorlar. İngiliz araştırmacılar daha önce, makarnanın pişirildikten sonra soğutulmasının (soğuyan makarna yeniden ısıtılsa bile) glikoz düzeyini düşürdüğünü saptamıştı. En iyi şekilde "dirençli nişasta" oluşturmanın yollarını arayan ve 38 çeşit pirinç üzerinde denemeler yapan Sri Lankalı araştırmacılar, aynı durumun pirinç için de geçerli olduğunu belirtiyor. Bu tür nişasta, bağırsaklarda karbonhidratların sindirilmesinde devreye giren enzimlere karşı daha dirençli; dolayısıyla daha azı sisteme karışıyor. Pilav yemekten korkmayın! Araştırmacılara göre bunu elde etmenin en iyi yolu, pirinci bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyip, 40 dakika süreyle kaynar suda pişirmek, sonra soğumaya bırakmak ve 12 saat süreyle buzdolabında tutmak. Sri Lankalı araştırmacılardan Sudhair James, "Soğutma şart, zira nişastanın eriyebilen kısmı olan amiloz, jelatinleşme sırasında granül oluşturuyor. 12 saat süreyle buzdolabında tutulduğundaysa, pirinç taneleri dışındaki amiloz molekülleri arasında hidrojen bağları oluşuyor. Ve bu, dirençli nişastaya dönüşüyor." dedi. James, soğuk pilavı yeniden ısıtmada bir sakınca olmadığını, bu işlemin dirençli nişastayı etkilemeyeceğini söyledi. Sri Lankalı araştırmacılar şimdi bu sürecin hangi tür pirinçte en iyi sonucu vereceğini ve başka yağların kullanılmasının etkisini araştırıyor. Alinti | |
|
18 Kasım 2019, 09:40 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Pilav yemekten korkmayın! Ben kahvaltida bile pilav yiyom Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yaşamınızın kalitesini, iletişim kaliteniz belirler... Konu Kurtuluss tarafından (18 Kasım 2019 Saat 09:41 ) değiştirilmiştir. |
|
18 Kasım 2019, 09:50 | #6 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Pilav yemekten korkmayın!
Ilkkez duydum vala denicem.
__________________ Yaşamınızın kalitesini, iletişim kaliteniz belirler... | ||||
|
18 Kasım 2019, 09:54 | #7 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Pilav yemekten korkmayın! Valla ekmekle bile yiyorum pilavi nasıl ac kalıyorsam artık Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
18 Kasım 2019, 11:05 | #8 |
Çevrimdışı ✰ ÖzeL..
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Pilav yemekten korkmayın! Pilav güzeldir, bende çok severim
__________________ Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
18 Kasım 2019, 12:30 | #9 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Pilav yemekten korkmayın! Kuru pilav çek @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :F
__________________ Kılıcını;düşmanlarını öldürmek için değil, zayıfları korumak için ... Kendini korumak için değil , cok değerli ruhunu korumak için kullanmalısın. |
|
19 Kasım 2019, 16:24 | #10 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Pilav yemekten korkmayın! kim demiş korktuğumu, hapur hupur yiyorum valla Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
Etiketler |
bilim |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Evlilikten korkmayın! | Desmont | Evlilik Hazırlıkları | 0 | 28 Aralık 2014 10:05 |
Kaybetmekten Korkmayın! | Zen | Kişisel Gelişim | 0 | 17 Kasım 2012 23:32 |
Korkmayın Çocuklar | Rodrigo | Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler | 0 | 11 Temmuz 2011 00:25 |
Düşmekten korkmayın! | Hesna | IF Ekstra | 5 | 14 Temmuz 2010 18:12 |