IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   GEN ÖZEL: Genetik Kodda Serin (S) Biyosentezinin Önemi Nedir? (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/865866-gen-ozel-genetik-kodda-serin-s-biyosentezinin-onemi-nedir.html)

Kalemzede 16 Nisan 2020 18:21

GEN ÖZEL: Genetik Kodda Serin (S) Biyosentezinin Önemi Nedir?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

GEN ÖZEL: Genetik Kodda Serin (S) Biyosentezinin Önemi Nedir?


Serin, nöronların sentezlenen-serin, serin rasemaz gelen L -serin coactivating bir nöromodülatörü olarak hizmet NMDA reseptörleri durumunda bunlar daha sonra da bağlanan açık hale getirecek şekilde glutamat oluştururlar. Nöronlar serin kuvvetli bir agonist en glisin yeri (NR1) NMDA tipi glutamat reseptörü (NMDAR) ile birleşir. Reseptörün açılması için glutamat ve glisin veya D- serin ona bağlanmalıdır; ayrıca bir gözenek engelleyici bağlanmamalıdır (Örneğin; Mg2 + veya Zn2 + ). Aslında, Dserin, NMDAR üzerindeki glisin bölgesinde glisinden daha güçlü bir agonisttir. L- Serin küçük umami ve yüksek konsantrasyonda ekşi tatlar ile tatlıdır. Saf D- serin, çok zayıf bir küf aroması olan kirli beyaz bir kristal tozdur. D- Serin orta ve yüksek konsantrasyonlarda ek küçük ekşi tadı ile tatlıdır.

Amino Asit D- serin'in nispeten yakın zamana kadar sadece bakterilerde bulunduğu düşünülüyordu; D- aspartatın keşfinden hemen sonra, beyinde sinyal molekülü olarak bulunan, insanlarda doğal olarak var olduğu keşfedilen ikinci D amino asittir. D amino asitleri insanlarda daha erken keşfedilmiş olsaydı , NMDA reseptörü üzerindeki glisin yeri bunun yerine D- serin bölgesi olarak adlandırılabilir. Merkezi sinir sisteminin yanı sıra D- serin, kıkırdakböbrek ve korpus kavernosum gibi periferal dokularda ve organlarda sinyal rolü oynar.

GEN BİLİM



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net