IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Bilim Kurulu üyesinden ten rengi açıklaması! (https://www.ircforumlari.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/866759-bilim-kurulu-uyesinden-ten-rengi-aciklamasi.html)

GeN 22 Nisan 2020 17:48

Bilim Kurulu üyesinden ten rengi açıklaması!
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü için aşı çalışmaları devam ederken, şaşırtıcı etkileri ortaya çıkmaya devam ediyor. Çıkış noktası olan Çin’de corona virüsü yenen iki doktorda ten rengi koyulaşması görülmesi herkesi şaşırtmıştı.

Virüsün bıraktığı enfeksiyonlarından kaynaklanan karaciğer hasarından sonra doktorların ten renginde önemli ölçüde koyulaşma meydana geldiği açıklanmıştı. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer’den bu konuda bir açıklama geldi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tezer’den ten rengi açıklaması!
Yoğun bakım sürecinde virüsün tüm vücudu etkileyebildiğini, bu kapsamda kalp ve böbrek gibi organların zarar görebileceğini belirten Prof. Dr. Tezer, bu olayın gerçek olmadığına dair bazı iddiaların aksine corona virüsü nedeniyle yaşanmış olabileceğini belirten Prof. Dr. Tezer sözlerine şu şekilde devam etti;

“Koronavirüs sonuç itibarıyla öncelikle yoğun bakıma girdiğinizde tüm sisteminizi etkileyebiliyor. Bu durumda da kalp, böbrek gibi tüm sisteminize etki edebiliyor. Bu bağlamda belki de o kişilerin karaciğer fonksiyonuna eklendiği için safra birikimine bağlı cilt renklerinde değişiklik olmuş olabilir”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Son rakamlar Türkiye’nin iyiye gittiğini gösteriyor!
“Teması ne kadar kısarsanız o bağlamda bunun sonucunu görüyorsunuz. Baktığımızda Türkiye’den gelen son rakamlar iyi bir yönde gittiğimizi gösteriyor. Ancak bunu tarih olarak açıklamak için şu an çok daha erken. Sadece söyleyebileceğimiz şu ki bu hafta ve haftaya da bu şekilde gidersek Mayıs’ın ilk günlerinden itibaren rakamların daha da azalacağını belki de Mayıs’ın sonuna doğru rahatlayabileceğimizi söyleyebiliriz. Ama rehavete kapılmamamız gerektiğinin altını tekrar çizmek istiyorum. En ufak bir rehavete kapılma 10 gün sonra ikinci dalgalanma şeklinde karşımıza çıkacaktır.”


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net