IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2020, 01:26   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilim İnsanları, 66 Milyon Yıl Önce Yaşamış Yeni Bir Memeli Türü Keşfetti




Bir grup araştırmacı, 66 milyon yıllık bir memeli iskeleti buldu. İlk kez rastlanan bu memeli, diğer türlere göre daha farklı özelliklere sahip. Adalatherium olarak adlandırılan memelinin ismi 'çılgın hayvan' anlamına geliyor.
Geçmişe dönük araştırmalar konusunda adaların ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz. Hayvanların toplumdan uzak bir şekilde yaşadıkları adalarda milyonlarca yıldır farklı yemek kaynakları, yırtıcılar ve parazitler bulunur. Yani normal kıta türlerine göre işler biraz daha farklıdır. Sonuç olarak adadaki hayvanlar, farklı şekillere ve boyutlara ulaşır ve yeterli zaman verilirse yeni türlere dönüşebilir.

Madagaskar'daki 66 milyon yıllık memeli iskeleti, Dr. David Krause liderliğindeki ekip tarafından keşfedildi. Dünyanın en büyük dördüncü adasında dev timsahlar ve dinozorlar arasında yaşayan keseli sıçan boyutundaki memelinin keşfi, bugün Nature adlı dergide yayınlandı. Stony Brook Üniversitesi'nden Dr. James B. Rossie de yapılan çalışmanın ortak yazarlarından biri olarak karşımıza çıktı.

Adalatherium diğer memelilere göre çok daha farklı:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malgaşça ve Yunanca'dan çevrilen ve 'çılgın hayvan' anlamına gelen Adalatherium adlı memelinin bulunması, aşırı derecede şaşırtıcı bir biçimde neredeyse eksiksiz olan iskelete dayanıyor. Bu iskelet güney yarımkürede keşfedilen herhangi bir Mezozoik memeli iskeletinden en eksiksiz olanı. Krause, "Tüm yaşayan ve soyu tükenmiş memelilerin iskelet anatomisi hakkında bildiklerimizle Adalatherium gibi bir memelinin evrimleşeceğini hayal etmek zor" şeklinde konuştu.

Adalatherium herhangi bir memeliye göre yüzünde daha fazla deliğe sahip. Bu delikler; sinirler ve hassas bir burun sağlayan kan damarları için geçit görevi görüyordu. Bunun dışında memelinin burnunun üstünde çok büyük bir delik bulunuyor ve bu tür bir deliğe henüz herhangi bir yaşayan veya nesli tükenmiş memelide rastlanmadı.

Adalatherium'un dişleri de diğer memelilere göre çok daha farklıydı ve omurgasında diğer Mezozoik memelilere göre daha fazla omur bulunuyordu. Bu farklılıklarla birlikte bir de memelinin bacak kemiklerinden bir tanesi garip bir şekilde kavisli yapıdaydı. Dinozorların yanında yaşayan diğer memelilerin ortalama fare büyüklüğünde olduğu bilgisini de göz önüne aldığımızda Adalatherium'un çok daha büyük olduğunu söyleyebiliriz.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
66 milyon yıl önce yaşamış yeni bir memeli türü keşfetti, bilim insanları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilim İnsanları, Yosunlu Kayaya Benzeyen Yeni Bir Kaplumbağa Türü Keşfetti GeN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Nisan 2020 15:48
Türk Bilim İnsanları, Ölümcül Olabilen 4 Virüs Keşfetti xena Bilim Dünyasından Son Haberler 0 06 Ağustos 2019 07:16
Bilim İnsanları, Okyanus Tabanlarını Ele Geçiren Yeni Bir Denizanası Türü Buldu Funda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 23 Nisan 2019 17:05
Bilim İnsanları, Arılarda Şimdiye Kadar Keşfedilmemiş 27 Virüs Türü Keşfetti Eva Hayvan Hastalıkları 0 25 Haziran 2018 14:26