IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2020, 09:38   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Araştırmacılar, Deniz Tabanında Görülmüş En Büyük Mikroplastik Yığınını Keşfetti




Science Alert’da yayınlanan bir çalışmaya göre araştırmacılar, bugüne kadar görülen en büyük mikroplastik yığınını keşfetti. Araştırmacılar, plastik yığınlarının nasıl bu kadar yayılabildiğinin de cevabını verdi.
Plastik atıkların denize ve deniz yaşamına büyük zarar verdiğini biliyoruz. Peki bizim suda gördüğümüz o büyük plastikler yalnızca buzdağının görünen kısmıysa ve bu plastikler, denizdeki plastiklerin yalnızca %1’lik kısmını oluşturuyorsa? O zaman görmediğimiz %99’luk kısma ne oluyor?

Plastik atıklar zaman geçtikçe okyanus içinde mikroplastik dediğimiz daha küçük parçacıklar haline dönüşüyor ve bu parçacıklar 5 milimetreden bile ufak olabiliyor. Science Alert’de paylaşılan yeni bir araştırmaya göre araştırmacılar, bugüne kadar görülmüş en büyük mikroplastik yığınıyla karşı karşıya kaldılar.

Bugüne kadar görülen en büyük yığın:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapılan araştırmayla birlikte ‘aşırı fazla’ sözünün yerini kaplayan miktar ortaya çıkarıldı. Araştırma sonucunda deniz tabanında yalnızca bir metrekare içinde 5 santimetre kalınlığa ulaşan 1,9 milyon mikroplastik parçası keşfedildi. Bu seviye, bugüne kadar okyanusta tespit edilmiş en yüksek mikroplastik seviyesi olarak tarihe geçti.

Mikroplastikler dünya çapında deniz tabanlarında bulunuyor olsa da araştırmacılar, bu plastiklerin oraya nasıl geldikleri hakkında net bir fikre sahip değildi. Yapılan araştırma çerçevesinde mikroplastiklerin boyut ve yoğunluklarına göre parçalanacağını düşünüldü. Ancak plastiklerin bazılar su üstünde kalırken bazıları da suya batıyordu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Su yüzeyinde kalan plastiklerse yosunlaştıkça suyun dibine iniyordu. Son yapılan araştırmalar, nehirlerin de okyanuslara mikroplastik taşıdığını ortaya koydu. Hatta laboratuar deneyleri sonucunda deniz tabanında biriken mikroplastiklerin denizdeki kanyonlara kadar inebileceği görüldü.

İtalya’nın Akdeniz kıyılarında çalışma gerçekleştiren araştırmacılar, deniz tabanında bulunan mikroplastiklerin kumaş ya da tekstil ürünlerinin parçası olduğunu söyledi. Bu tür mikroplastikler canlılar tarafından besin olarak tüketildiğinden onların sağlığını bir kumar oyununa dönüştürüyor. Zira birçok çalışma, bu tür plastiklerde biriken toksinlerin canlılara zarar verdiğini ortaya çıkardı. Yapılan keşif, mikroplastiklerin nasıl okyanuslara ulaştığını açıklamış ve bunun üstündeki sır perdesini kaldırmış oldu.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
araştırmacılar, deniz tabanında görülmüş en büyük mikroplastik yığınını keşfetti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antarktika Deniz Buzunun İçinde İlk Kez Mikroplastik Atık Keşfedildi GeN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 23 Nisan 2020 18:36
Bilim insanları, Antarktika'daki en büyük buzulun altında volkanik bir sıcaklık kaynağı keşfetti. oMeN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 25 Haziran 2018 20:34
Postgressql Veri Tabanında Matematiksel Fonksiyonlar Kaf_Dağı PostgreSQL 0 01 Eylül 2015 13:01
MEB Veri tabanında bilgi hırsızlığı. Düş Haber Arşivi 0 19 Ocak 2015 03:05
...::: Ayak Tabanında Meme Ucu :::... Süslü IF Ekstra 5 04 Şubat 2009 14:12