IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2021, 11:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzaydan Gelen Gizemli Radyo Patlamaları Bir Şekilde Çok Daha Tuhaf Oldu




Bilim adamları, sözde "dev radyo darbelerinin" X ışınlarıyla çakıştığını keşfettiler ve bu da onların daha önce düşünülenden yüzlerce kat daha enerjik olduklarını öne sürdüler.

1054 yılında, Çin ve Japonya'daki gökyüzü gözlemcileri, patlayan bir yıldızdan gelen ışığın Dünya'ya ulaşmasına tanık oldu ve gökyüzünde göz kamaştırıcı parlak bir nokta yarattı. Bir binyıldan fazla bir süre sonra, bilim adamları şimdi bu eski süpernova kalıntılarından ürkütücü bir şekilde yayılan güçlü ve açıklanamayan radyo sinyalleri hakkında şaşırtıcı yeni ayrıntılar ortaya çıkardılar.

Bilim adamları yıllardır, pulsar olarak bilinen özel bir ölü yıldız türüne kadar izlenebilen, dev radyo darbeleri (GRP'ler) olarak bilinen aşırı yüksek radyo sinyalleri karşısında şaşkına döndüler. Pulsarlar, adını kutuplarından yaydıkları saat gibi radyasyon atımlarından alan kompakt, hızlı dönen süpernova kalıntılarıdır ve bu da onları, diğer gök olaylarını ölçmek için düzenli patlamalarını kullanan gökbilimciler için faydalı doğal saatler haline getirmiştir.

Açıklanamayan nedenlerden ötürü, bazı pulsarlar ara sıra normal pulsar radyo sinyallerinden yüzlerce ila binlerce kat daha parlak olan CTP'ler üretirler. Şimdi, bilim adamları, CTP'lerin daha önce düşünülenden kat kat daha enerjik olduğunu keşfettiler.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

CTP'lerin en kötü şöhretli kaynaklarından biri, Dünya'dan yaklaşık 6.500 ışıkyılı uzaklıkta Yengeç Bulutsusu'nun içinde yer alan ve 1054'te gökyüzü gözlemcileri tarafından görülen süpernova kalıntısı olan Yengeç Atarcası'dır. Crab Pulsar, GRP'lere spektrumun görünür bandı gibi diğer ışık türlerinin gelişmiş emisyonlarının eşlik edebileceğine dair ipuçlarını gösteren tek sistemdir ve bu ekstra yüksek radyo sinyallerinin kaynağı hakkında potansiyel bir ipucu sağlar. Bu kışkırtıcı kanıtı daha da araştırmak için, Japonya'daki RIKEN Öncü Araştırma Kümesi liderliğindeki bilim adamları, hem yer hem de uzay gözlemevlerinden GRP'lerle çakışabilecek X-ışını emisyonlarını araştırmak için yıllarını harcadılar.

Yayınlanan bir araştırmaya göre, sonuçlar ilk kez, radyo sinyallerine bağlı görünen X-ışını patlamalarını ortaya çıkardı; Perşembe içinde Fen . Keşif yalnızca GRP'lerin arkasındaki mekanizmalara yeni bir ışık tutmakla kalmıyor, aynı zamanda hızlı radyo patlamaları (FRB'ler) adı verilen başka bir gizemli sinyal sınıfı hakkında da bilgi veriyor.

Extreme Natural Phenomena RIKEN Hakubi'nin başyazarı Teruaki Enoto, "Bu projeye başladığımızda, dev radyo darbeleriyle ilişkili yüksek enerjili emisyon yalnızca görünür ışıkta keşfedildi / doğrulandı, ancak X ışınlarında veya gama ışınlarında keşfedilmedi" dedi. Araştırma Ekibi, bir e-postada. "X-ışınlarında bir parlama olsa bile, bunun çok zayıf ve tespit edilmesinin zor olacağını düşündük."

Aksine, ekibin gözlemleri tamamlandığında, artan X-ışını emisyonu altın standart beş sigma güven düzeyini geçti, bu da keşfin istatistiksel bir şans olma olasılığının 3,5 milyonda 1 olduğu anlamına geliyor.

Enoto, "Basit bir tahmin olarak, görünür ışıkta olduğu gibi yüzde birkaç artış beklerdik, ancak doğa bazen beklentilerimize aykırı şeyler yapar, bu yüzden gerçekten nasıl çalıştığından emin olamadık," dedi Enoto. "Veriler toplandıkça ve iyileştirme daha küçük istatistiksel hata ile ortaya çıktıkça, bu yanıtı öğrenmekten hem memnun hem de rahatladım."

Enoto ve meslektaşları, çok sayıda özel gözlemevi kullanarak bu kadar hassas ölçümler yapabildiler. Ekip, Uluslararası Uzay İstasyonuna monte edilmiş Nötron yıldızı İç Kompozisyon Gezgini (NICER) X-ışını gözlemevinden ve Japonya'daki Kashima Uzay Teknoloji Merkezi ve Usuda Derin Uzay Merkezi'ndeki radyo teleskoplarından veri topladı.

GRP ile çakışan X-ışını emisyonunun kesin tespiti tamamen emsalsizdir ve bu yüksek darbeleri üreten mekanizma hakkında bir dizi yeni soru ortaya çıkarır.

Hiroshima Üniversitesi'nde çalışmanın ortak yazarı olan teorik bir astrofizikçi olan Shota Kisaka, bir e-postada, geliştirilmiş X-ışınları ve GRP'lerin ortak bir hızlandırma mekanizmasına sahip olabileceğini, ancak her iki emisyon türünün zamanlamasındaki tuhaf bir farkın da olabileceğini belirtti. farklı kökenlere işaret eder. Radyo dalgalarından gama ışınlarına kadar spektrumun birden çok bölümünde gelecekteki gözlemler, GRP'ler ile X-ışını muadilleri arasındaki bağı netleştirmeye yardımcı olabilir.

Kisaka, "GRP akışına göre geliştirme oranının nasıl değiştiği, mekanizmayı açıklığa kavuşturmak için önemlidir" dedi. "Radyo ve gama ışını ile eşzamanlı gözlem de modellerin ayırt edilmesine yardımcı olacak."

Ayrıca, farklı akı seviyeleri için GRP sayısını artırmak için daha büyük ve hassas radyo teleskopları kullanma olasılığını da düşünüyoruz, "diye ekledi.

Ekibin GRP'ler ve hızlı radyo patlamaları arasındaki bağlantı hakkındaki sonuçları daha netti. Bazı bilim adamları, GRP'lerin, genellikle periyodik bir düzende , aynı kaynaktan birçok parlak radyo sinyali yayan tekrarlayan FRB'lerle ilişkili olabileceğini öne sürdüler . Tekrarlayıcılar, bir kez, sadece bir saniyeden daha kısa bir süre için ortaya çıkan geçici FRB'lerden farklıdır ve daha sonra bilim adamları tarafından bir daha asla gözlenmez.

Bununla birlikte, Crab Pulsar'dan gelen yeni gözlemler, GRP'ler ve tekrarlanan FRB'ler arasındaki bu ilişki hakkında şüphe uyandırdı.

Kisaka, "Sonuçlarımız, genç ve enerjik pulsarlardan gelen GRP'ler ile tekrarlayan FRB'ler arasındaki doğrudan bağlantıdan hoşnut değil" dedi. “GRP'lerden yayılan toplam enerjinin önceden bilinenden ~ 100 kat daha yüksek olduğunu gösterdik. FRB'lere, Yengeç GRP'lerine benzer şekilde X ışını emisyon artışları eşlik ediyorsa, etkinlik süresi ölçeği çok kısa olabilir ve bu da gözlemlenen tekrarlayan FRB'lerle tutarsızdır. "

"Bu nedenle, diğer modellerin üstünlüğünü artırmada önemli bir ilerleme olan öncü modellerden birini inkar edebildik" diye devam etti.

Bu noktaya kadar, X-ışını keşfi, bu anlaşılmaz GRP'lere ve ilgili fenomenlere yeni bir pencere açtı ve Enoto ve meslektaşları, atılımı daha fazla gözlemle takip etmeye hevesliler.

Enoto, "Dev radyo sinyallerinin incelenmesi şimdiye kadar radyo astronomisinin alanıydı," dedi, ancak bu keşif, bunun X-ışını astronomisinde de ilginç bir konu olduğunu gösteriyor. "

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gelen, gizemli, radyo, uzaydan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uzaydan yeni gelen gizemli sinyal internete sızdı! NurSima Haber Arşivi 0 25 Aralık 2020 12:52
Uzaydan Gelen Radyo Sinyalleri, Tahmin Edilenden Daha Yaygın BLueMooN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Temmuz 2019 10:07
Uzaydan Gelen Radyo Sinyalleri, Tahmin Edilenden Daha Yaygın ZaLim Teknoloji Dünyasından Son Haberler 2 04 Temmuz 2019 02:07
Gizemli dev şimşekler uzaydan incelenecek Siyahizm Bilim Dünyasından Son Haberler 0 11 Ağustos 2018 16:18
En Gizemli / Tuhaf 1o ölüm.. dreamy Merak Ettikleriniz 0 14 Mayıs 2009 17:14