IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2009, 16:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternetten Eğitime Destek Amaçlı Protokol




İnternetten Eğitime Destek Amaçlı Protokol

Türk Telekom ile Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı, SEBİT A.Ş'nin bilgisayar destekli eğitim hizmeti Vitamin'de kullanılmak üzere, binlerce çözümlü özgün sorudan oluşan ''Akıllı Ölçme ve Öğrenme Destek'' (AKORD) sistemi için işbirliği protokolü imzaladı.

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen protokol imza töreninde, Türk Telekom olarak birkaç yıldır Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla eğitim sistemine maddi katkılarda bulunduklarını söyledi.

Bu katkıların çoğunun fiziksel yapılar için harcandığını, şimdi dijital hizmetlerin verilme aşamasına geçildiğini ifade eden Doany, buradaki asıl amacın, Türkiye'de teknolojiye erişebilen ve erişemeyen insanlar arasındaki uçurumu ortadan kaldırabilmek, milyonlara ulaşabilmek olduğunu kaydetti.

Bu uygulamayı kablolu ve kablosuz vericiler vasıtasıyla yapacaklarını anlatan Doany, her çocuğun aynı teknoloji hizmetine ulaşabileceğini vurguladı.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı (BUEV) Kurucu Başkanı Enver Yücel de Türk Telekom'un, SEBİT gibi eğitim teknolojileri alanında çok önemli bir eğitim kurumunu kendi bünyesine alarak, herkesin yakından takip ettiği Vitamin'i öğrencilerin hizmetine sunduğunu anımsattı.

BUEV olarak 2 yıldır sürdürdükleri ve vakıf bünyesindeki Yenilikçi Eğitim Araştırma Merkezi'nin ürettiği ''Kişiye Özgü Öğretim Modeli''ni SEBİT'in üretimine entegre ettiklerini kaydeden Yücel, bu entegreyle Türkiye'deki her öğrencinin, nerede olursa olsun, Türk Telekom'un eriştiği her noktada bu hizmeti kaliteli bir şekilde almalarını sağlayan bir anlaşmayı imzaladıklarını belirtti.

Bunun, Türkiye'nin eğitim alanında sıçrama yapması anlamına geldiğini dile getiren Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gelişmiş ülkelerde teknolojiyle ulaşılamayan nokta kalmamış, işte şimdi biz SEBİT'e entegre olan bu sistemimizle, Telekom vasıtasıyla yurdun her köşesinde öğrencinin dilediği zaman hizmet alabileceği bir entegrasyona gidiyoruz. Bu, aynı zamanda eğitimde fırsat eşitliğini sağlıyor.''

Konuşmaların ardından Türk Telekom Genel Müdürü Doany ile BUEV Kurucu Başkanı Yücel, SEBİT A.Ş Genel Müdürü Ahmet Eti ve Yenilikçi Eğitim Araştırma Merkezi Başkanı Mehmet Büge'nin katılımıyla işbirliği protokolünü imzaladı.

''AKORD'' SİSTEMİ
''AKORD'' sisteminde, internet üzerinden gerçekleştirilecek tanısal sınavlarla, öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Programları kazanımlarına ulaşma seviyeleri detaylı görülebilecek.

Vitamin tarafından sunulacak bu sınavları tamamlayan öğrenciler, Yenilikçi Eğitim Araştırma Merkezinin geliştirdiği ''AKORD'' sistemiyle hangi konu ve kavramlarda gelişime ihtiyaçları olduğunu, hangi konulara hangi sırayla çalışmaları gerektiğini, kendilerine özel olarak oluşturulacak tanı ve iyileştirme raporlarıyla anında öğrenebilecek.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
amacli, amaçlı, destek, eğitime, egitime, internetten, protokol, İnternetten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Seda Sayan'dan Eğitime Destek Kralice Haber Arşivi 0 02 Aralık 2008 11:47
Eğitime destek için sadece bir tık... Brain Genel Paylaşım 7 28 Nisan 2006 17:28
Tıkla Eğitime deStek ol.. HaRuKa Haber Arşivi 1 25 Ocak 2006 15:35