IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bilişim Hukuku (https://www.ircforumlari.net/bilisim-hukuku/)
-   -   Turkcell, bir filmi 3 dakikada indirdi! (https://www.ircforumlari.net/bilisim-hukuku/223988-turkcell-bir-filmi-3-dakikada-indirdi.html)

Juventus 19 Haziran 2009 09:52

Turkcell, bir filmi 3 dakikada indirdi!
 
Turkcell'in, 3G mobil geniş bant hazırlıkları çerçevesinde yapılan testlerde, 28 Mbps hıza erişerek Türkiye'de en yüksek hıza ulaştığı bildirildi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Turkcell'den yapılan açıklamada, 3G mobil geniş bant teknolojisinde test ortamında ulaşılan 28 Mbps'lik hız sayesinde ortalama 700 MB büyüklüğündeki bir filmin, mobil ortamda yaklaşık 3 dakika içinde indirilebildiği belirtildi.
Açıklamada, Turkcell'in, 3G mobil geniş bant teknolojisini 30 Temmuz'da 81 ilde aynı anda hizmete açacağı ve belli bir yayılım planı dahilinde Türkiye'yi 3G ile buluşturacağı kaydedildi.
28 Mbps'lik hızı test eden ekibin yöneticisi olan Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Turkcell altyapısı üzerinde Ericsson işbirliğiyle yaptıkları testlerde, internetten film indirmeyi, online oyunlar, video streaming gibi gerçek zamanlı mobil servisleri denediklerini, bu testler sırasında mobil ortamda ulaştıkları hızın, benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunduğunu belirtti.
3G sonrası yeni nesil mobil teknoloji olan LTE öncesinde mobil geniş bantta ulaştıkları bu hızı önemli bir kilometre taşı olarak gördüklerini ve bu hızın sürekli artacağını ifade eden Terzioğlu, ''Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerimiz en yeni ve en hızlı teknolojileri Turkcell'le yaşamaya devam edecekler'' dedi.
Terzioğlu, 3G hizmetlerinin başlamasından sonra da sahip oldukları A tipi lisansın getirdiği avantajla mobil geniş banttaki gelişimi Türkiye'ye öncü şekilde getireceklerini, daha önce açıkladıkları gibi bu yıl içinde Ericsson ile Türkiye'de ilk LTE testini de yapacaklarını kaydetti.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net