IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2019, 20:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
bilişim araçları kullanılarak işlenen suçlar




Saldırgan tarafından mağdurların elektronik ağlarına erişim sağlamak amacıyla bir sistemin güvenlik tedbirlerini etkisiz hale getirmeye çalışmaktır. Bu tür suçlarda, sistemin güvenlik tedbirleri erişilmez hale getirilebilir, sistemde bulunan bilgiler çalınabilir, değiştirilebilir veya üzerinde oynamalar yapılabilir.

Hizmeti engelleme saldırıları (DoS Saldırısı): Kullanıcılarına hizmet veren bilgisayar sistemlerinin, çok sayıda sahte bağlantı kurarak sistemi işlemez hale getirmeyi amaçlayan suç tipidir. Bilgisayar sistemine yapılan bu tür saldırılar sonucu, sisteme aşırı iş yükü yüklenmekte ve sistem bağlantı kurmaya çalışan gerçek kullanıcılarına cevap veremez hale gelmektedir.

Zararlı Yazılımlar: Normalde bilinen (ve kullanıcı tarafından arzu edilen) işlevinin yanında bilinmeyen ve kullanıcının istemeyeceği işlevleri de olan yazılımlar vasıtasıyla mağdurun elektronik ağına saldırı düzenlenmektedir. Bu yazılımlar bir kere sisteme yüklendikten sonra zararlı yazılımın istenmeyen işlevleri vasıtasıyla mağdurun elektronik ağına daha kolay giriş sağlanmakta ve mağdura ait kayıtlı bilgileri başka yerlere aktarılabilmektedir.

Bir başka tür siber saldırı ise amaca erişmek için mağdurun kendisinin kullanıldığı saldırıdır. Mağdur aldatılarak suç konusu hedef sistem hakkında bilgi edinmek, veri ele geçirmek veya sisteme girmektir. Fail, istenmeyen elektronik posta, oltalama, telefon gibi yollarla mağdurlara ulaşıp kişisel becerisiyle mağduru kandırılarak belirli eylemleri yaptırmayı hedeflemektedir.


ALINTI

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilişim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyal medyada işlenen suçlar siyah sayı olarak kalıyor xena Bilişim Hukuku 0 07 Haziran 2019 07:52
Atatürk’ü Koruma Kanunu nedir? 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar kanunu hangi yıl çıktı? Sanem Haber Arşivi 0 18 Mayıs 2018 12:03
Webmasterler için - Webmaster Araçları - Seo Araçları - Dizin Rehberi websitekaydet Webmaster Genel 1 03 Temmuz 2016 00:27
Bilişim Hukuku + Adli Bilişim Nedir? Sevda Bilişim Hukuku 0 24 Ekim 2010 09:43
kar planlaması araçları ve bütçeleme kontrol araçları CİVAGÜL Ödev ve Tezler 1 21 Ekim 2009 09:18