IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2012, 22:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bing Özellikleri ve Kullanımı




Bing bir arama motorudur. Microsoft tarafından 2009′ un ortalarında “Kumo” adıyla çalışmalarına başlandı. Bing kamuoyuna durulurken bu arama motoru “alışkanlıklarınızı değiştirecek” iddiasıyla çok konuşulmaya başlandı..

Bing’ deki en önemli yeniliği ise Web sitelerine bağlantı vermenin dışında alt başlıklar halinde bilgilerin listelenecek olmasıdır. Bing arama motorunun Türkçe dahil 58 dilde kullanabilme özelliğine sahip. Bing diğer özelliklerini ve etkin arama yöntemlerini konu içinde inceleyebilirsiniz.



Özellikle ABD versiyonundan yararlanın : Bahsedilen özellikler öncelikle ABD versiyonunda entegre edilmiş durumda. Bu nedenle sayfaya ilk girişte sağ üstte bulunan linklerden United States’e (USA) tıklayıp siteyi amerika versiyonunda görüntüleyebilir ve birçok ekstra özelliği bulabilirsiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Size ve Ekranınıza uygun wallpaper (duvar kağıdı) arama özelliği : Bing arama motoruna girdiğinizde görsel arama seçeneğinde wallpaper ararkan öncelikle anahtar kelime ve ardından sağ bölümde bulunan “Wallpaper” | “Size” kısmın a tıklayarak sadece size uygun büyüklükteki görsel öğelerin gösterilmesini sağlayabilirsiniz.

Arkaplana elveda diyebilirsiniz : Bing’in ana sayfasına girdiğinizde sizin için önceden seçilmiş bir arka plan resmi bulunmaktadır. Dilerseniz bu sayfayı daha sade ve temiz hale getirebilirsiniz. Bunun için ilk adım; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine girmelisiniz. Bu sayede arka plan resmi olmayan bir anasayfanız olacaktır. İkinci adım olarak da; bu sayfayı bookmark‘ınıza (tarayıcınızda bulunan yer imleri seçeneği) ekleyip bu sayfaya anında giriş yapabilirsiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Bing ile gelişmiş aramalar yapın : Aslında Bing’in temel kavramı olarak bahsedilen sadeliğin yanı sıra detaylılıkta da bizi yarı yolda bırakmıyor. Bir örnek verecek olursak, birden çok kelimeli aramalarda araya “AND” yazabileceğiniz gibi “NOT” yazarak da istemediğiniz sonuçları eleyebilirsiniz.

Yani “Windows 7 Not ircforumlari” diye arama yaptığınızda size Gittigidiyor dışındaki tüm açık artırma sitelerini bulup sunacaktır. Bununla beraber kelimelerde araya “OR” ekleyerek de alternatifli aramalar yapabilirsiniz. Örnek olarak “Windows 7 OR iYiblogcu” gibi bir arama yaptığınızda sadece bu iki kelime arasında sonuçları görebilirsiniz.

Bing ile Hızlı cevaplar alın : Bing de aynı Google gibi lokasyon, kelime anlamları, para birimi ve ağırlık çevirme işlemleri algoritma temelli soruları, hatta aritmetik ve kompleks hesaplamalar yapılabilecek düzeyde bir algoritma sistem altyasına sahip. Örnek verecek olursak; “define computer” şeklinde yapacağınız arama ile bilgisayar kelimesinin sözlükteki karşılığını bulabilir, “$20 into pounds” şeklinde bir aramayla da para birimlerinde çevirme işlemleri yapabilirsiniz.

Dahası “weather istanbul” yazarak arama yaptığınızda İstanbuldaki güncel hava raporuna ulaşmanız mümkün olacaktır. Ancak şunu yine belirtmekte fayda var bu aramaları Amerika versiyonunda yaptığınızda düzgün sonuçlara ulaşabileceksiniz. O nedenle türkçe aramalarda henüz düzgün sonuçlar alamayabilirsiniz.

Bing ile Kendi websitenizi bulabilirsiniz : Web siteniz Bing’te listeleniyor mu? bunu öğrenmek isterseniz url:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazarak arama yapın. Eğer ki siteniz Bing arşivinde yoksa [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden kayıt işlemini kolayca yapabilirsiniz.

Bing ile Sonuçları saklayın : Silverlight tarafından sağlanan “Save and Share” (kaydet ve paylaş) özelliği ile geçmişte yaptığınız tüm aramaları görebilir bunlar içinden dilediklerinizi kaydedip daha sonra da paylaşabilirsiniz. Bu web geçmişinizi İptal etmek için “return to your history” bağlantısını kullanabilirsiniz.

Bing’de Aramalarınızı RSS‘e dönüştürebilirsiniz. : Bing’in diğer bir güzel özelliği de şu ki yapılan aramaların sonuçlarını RSS olarak kaydedebilmeniz mümkün. Bu özellik sayesinde hem feed’leri paylaşabilir ve de kendi sitenizin ziyaret performansını takip edebilirsiniz.

Bunun için yapmanız gerekenler arama sonuçları sayfanızdaki RSS sembolüne tıklayıp “Subscribe to this feed” (Bu feed’e üye ol) işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Firefox’da ise feed’ adresini Google Reader’a ekleyip işlemi tamamlayabilirsiniz.

Bing’i tarayıcınıza ekleyebilir daha kolay kullanıma sunubilirsiniz : Chrome adlı tarayıcıyı kullanıyorsanız ve Bing aramalarını adres çubuğundan yapmak istiyorsanız, adres çubuğuna sağ tıklayıp “arama motorlarını düzenle” seçeneğine girip “Ekle” kısmından isim: Bing, adres:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olarak girip kaydedin hepsi bu. Firefoxta bu işlemi yapmak istiyorsanız bir eklentiye ihtiyaç duyacaksınız. Buradan bu eklentiyi indirip kurabilirsiniz.

Bing’de Hotmail’e hızlıca içerik ekleyebilirsiniz. : Microsoft Hotmail geçtiğimiz günlerde Bing arama motoruna bu desteği sunmaya başladı. Hotmail‘e giriş yapın ve ardından yeni e-posta yazma ekranına gelip “hızlı ekle” seçeneğinden çabucak fotoğraf ve ----- eklenebiliyor. Uygun içeriği arayıp insert komutuyla e-postanıza dahil ettiğinizde işlem tamam olacaktır. Aslında bu kadar basit.

Arama ve içerik sunma hizmetine bu kadar hızlı ve de güçlü bir giriş yapan Bing’e daha birçok güzel ve etkili özelliklerin ekleneceği kesin gözüyle bakılıyor. Hele ki bir de Yahoo ile işbirliği var ki bu Google’ı gerçekten zora sokacağa benziyor. Bakalım Google Microsoft’un bu ataklarına güçlü bir şekilde karşılık verebilecek mi yoksa Google da tarihte yerini alıp tahtından inecek mi? İşte bunu bize zaman gösterecek…

Bing’ de IP Adresi Araması Yapabilirsiniz : Bing arama moturuyla IP adreslerini öğrenebilirsiniz ve bu IP adresleri barındıran domainleri bir liste halinde görebilirsiniz. IP arama parametreniz ise; “IP:[IP Adres]“ buradaki [IP Adres] yerine geçerli bir IP yazıyoruz.

Bing “Contains” Parametresi : “Contains” parametresi, arama motoruna hangi katagoride aramasını anlatmakta. Doğrus Microsoft yetkilileri “contains” parametresini düşünürken ilginç arama kalıblarını unutmuş olmalı ( mesela bedava müzik gibi )

biyoloji contains:pdf
kimya contains:pdf

Bing xRank Özelliği : xRank önemli kişileri izler ve sizin için bunları düzenliyor. Film yıldızları, müzisyenler ve diğer ünlüler için yapılan Live Search web aramalarını sayıyor sonra bulguları bir derecelendirme formülüne dahil ederek dünya çapında en çok aranan kişileri belirliyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Bing Arama sonucu önizlemesi : Arama yaptınız ve hızlı bir önizleme yapmak istiyorsunuz. tam sürüm bing kullanıyorsanız arama sonucunun sağında yer alan çizgiye gelin ve mini önizlemeyle site ve yazı hakkında hızlıca bilgi sahibi olun.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bing ile daha akıllı arama : İstanbul diye arama yaptığımda harita, oteller, hava alanı, hava durumu gibi alternatifler sunarken iphone diye arattığımda aksesuarlar, yazılım gibi seçenekler sunuyor. Bunlar benzer aramalar değil, benzer aramalar için ayrıca önerileri var.

Bing’ le Borsayı takip edin : Arama kutusuna dokuz adete kadar şirketin, fonun veya indeksin borsa kodunu (Şirketleri hisse senedi piyasalarında tanıtmak için kullanılan harfler ve sayılar.) yazın, arkasından stock (hisse senedi) veya quote (hisse fiyatı) yazın.

Bing’ de Hava Tahminlerini Bulma : Tabiat Ananın yolunuza çıkardığı sürprizlere hazırlıklı olun. Çoğu şehrin hava tahminini bulabilmek için Arama kutusuna şehrin adını yazın ve arkasına hava veya tahmin ekleyin.

Big’ de Açık cinsel içerikli web sitelerini engelleme : hatsız edici ve uygunsuz içeriği arama sonuçlarınızın dışında tutmak zor olabilir. İşte bu nedenle SafeSearch (Bing ürününün, cinsellikle ilgili açık içeriğin arama sonuçlarında yer almasını engellemeye yardımcı olan bir özelliği.) ayarlarını oluşturduk. Açık cinsel içeriğin bulunduğu siteleri arama sonuçlarınızın dışında tutmaya yardımcı olmak için SafeSearch ayarlarını değiştirin.

Sayfanın en başındaki Ekler‘i tıklatın. Tercihler‘i tıklatın, SafeSearch alanında Katı‘yı tıklatın. SafeSearch cinsellikle ilgili açık metin, görüntü ve -----ları arama sonuçlarınızdan filtreler.

* Orta: SafeSearch, cinsellikle ilgili açık görüntüleri ve -----ları arama sonuçlarınızdan filtreler, ancak metinleri filtrelemez. Varsayılan ayar budur.

* Kapalı: SafeSearch açık cinsel içerikli sonuçlara filtre uygulamaz.

Bing gelişmiş arama seçenekleri : Aradıklarınızı daha kısa sürede bulun. Arama teriminizi veya arama işlevinizi hızla değiştirmek için aşağıdaki simgeleri kullanı.

+ : + simgesiyle başlayan tüm terimlerin yer aldığı web sayfalarını bulur. Ayrıca, çoğunlukla göz ardı edilen terimleri eklemenize olanak tanır.

” ” : Tümcecikteki sözcükleri tam yazıldığı şekliyle bulur. ( tırnak işaretleri ” )

() : Sözcük grubunu içeren web sayfalarını bulur veya dışlar. ( parantezler () )

AND veya & : Tüm terimleri veya tümcecikleri içeren web sayfalarını bulur.

NOT veya – : Bir terim veya tümceciği içeren web sayfalarını dışlar.

OR veya | : Terimlerden veya sözcük gruplarından herhangi birini içeren web sayfalarını bulur.

Not : NOT ve OR işleçlerini büyük harfle yazmalısınız. Arama sonuçlarını elde etmek için yalnızca en baştaki 10 terim kullanılır.

Eklenen Resim Ön İzlemesi Bu forumdaki ekleri görübilmek için 25 mesaja sahip olmanız gerekir. Sizin 0 Mesajınız var.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bing, kullanımı, ve, Özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bing İngiltere YaRGuCi Alternatif Arama Motorları 0 28 Kasım 2011 20:11
Bing nedir? - Bing'e nasıl kaydolurum? CLubber Bing 0 11 Eylül 2011 22:43
Bing 2.0 ve sürprizleri YapraK Arama Motorları Haberleri 1 20 Mart 2011 00:49
Twitter Bing Broast Bing 0 01 Eylül 2010 20:04
Bing Yenilikleri Broast Bing 0 28 Ağustos 2010 14:14