IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bing (https://www.ircforumlari.net/bing/)
-   -   Bing'in Görsel Arama Seçenekleri Arttı (https://www.ircforumlari.net/bing/536657-bingin-gorsel-arama-secenekleri-artti.html)

hayLaz 08 Temmuz 2013 05:29

Bing'in Görsel Arama Seçenekleri Arttı
 
Microsoft arama motoru Bing'in bazı özelliklerini geliştirdi. Görsel lisans hakları sorununa çözüm olarak "kullanım haklarına göre görsel arama" seçeneği Bing'e ekledi.

Microsoft arama motoru Bing'de süreki yeniliklere imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde Windows 8 için Bing tabanlı çeviri uygulamasını duyuran Microsoft, şimdi de arama motorunun görsel arama seçeneklerini geliştirdi. Yeni özellik görsel aramada önemli bir eksikliğe odaklanıyor.

Kişisel ya da ticari bloglarda, internet sitelerinde, sosyal ağ hesaplarında ya da basılı materyallerde kullanmak için ihtiyaç duyulan görsellerin bulunabileceği en büyük kaynak kuşkusuz internet. Arama motorlarının "görsel aramaları" da istenilene ulaşma konusunda son derece başarılı. Buna rağmen, arama sonuçlarında listelenen görsellerin "kullanım hakları" konusunda büyük bir belirsizlik söz konusu.

Google'da bulunan görsellerin altında lisans hakları ile ilgili çıkan uyarı dışında herhangi bir bilgi sağlanmıyor. Microsoft, Bing görsellere "kullanım haklarına göre arama" seçeneği ekleyerek ulaşılan görselin lisans durumunu hakkında kullanıcıların bilgilendirilmesini amaçlıyor.
Arama seçenekleri arasında "Kamu malı", "Kullanmak ve paylaşmak için ücretsiz", "Ticari olarak kullanmak ve paylaşmak için ücretsiz", "Değiştirmek, kullanmak ve paylaşmak için ücretsiz", "Ticari olarak kullanmak, paylaşmak ve değiştirmek için ücretsiz" seçenekleri sunuluyor.


Kaynak shiftdelete




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net