IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bing (https://www.ircforumlari.net/bing/)
-   -   Bing’in Yeni Servisi Yasa Dışı Aramalarda Uyaracak (https://www.ircforumlari.net/bing/539140-bing-yeni-servisi-yasa-disi-aramalarda-uyaracak.html)

hayLaz 30 Temmuz 2013 00:26

Bing’in Yeni Servisi Yasa Dışı Aramalarda Uyaracak
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Microsoft’un arama motoru Bing, uygunsuz ve yasa dışı içerik arayanlara uyarıda bulunacak.
Arama motorları her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsa da, bazı zamanlar kötü niyetli kişiler tarafından da kullanılabiliyor ve yasa dışı işler yapılabiliyor. Bu konuda önlem almak isteyen Bing, yasa dışı resim ve içerikleri arayan insanları uyarmaya yönelik yeni bir servisini hizmete soktu.



söz konusu hizmet sayesinde ülke sınırları içerisinde illegal olan içerikler aratıldığında küçük bir uyarı penceresi ortaya çıkıyor. Burada aranılan cümlenin yasa dışı olduğu konusunda bilgilendirme yapılıyor ve kullanıcıyı yardım sayfasına yönlendirme amacı güdülüyor. Bing bu sayede isteyerek veya istemeyerek bu tarz illegal içerikleri arayanları bu sayfalardan uzaklaştırmak ve kötü bir yerde olduklarını belirtmek istiyor. Böyle bir önlemin işe yarayıp yaramayacağı şu an için bilinmiyor. Bunun için bir süre daha beklemeli ve arama istatistiklerinin değişip değişmediğini gözlemlemeliyiz. Eğer bu sistem işe yararsa yakın zamanda diğer arama motorlarında da benzer önlemleri görebiliriz.


kaynak scroll


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net