IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Bing (https://www.ircforumlari.net/bing/)
-   -   Eruhlu, Google'dan yana dertli (https://www.ircforumlari.net/bing/618341-eruhlu-googledan-yana-dertli.html)

hAte 27 Eylül 2014 21:04

Eruhlu, Google'dan yana dertli
 
AA muhabirine konuşan vatandaşlar, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arama motorunda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazdıktan sonra ekrana çıkan görsellerin daha çok terörle ilişkili olmasına ve cesetlerin gösterilmesinden rahatsızlıklarını dile getiriyor.
Eruhlular, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nun birçok şehrinin terörle anılmasından rahatsızlıklarını dile getirerek, bölgeye ataması yapılan devlet memurlarının ilk önce internet üzerinden bölge hakkında bilgi edindiklerini ve karşılaştıkları görüntülerden sonra gelmekten vazgeçenler olduğunu ifade ettiler.
İlçede internet kafe işletmeciliği yapan Hamit Damar, Google arama motoruna Eruh yazıldığı zaman ne kadar çirkin fotoğraf varsa çıktığını belirterek Eruh gerçeğinin bu olmadığını ve esnaf olarak şikayetçi olduklarını söyledi.
Eruh'un doğal güzellikleriyle çok güzel bir yer olduğunu ancak ilçeye tayini çıkan insanların internette ilçeyle ilgili arama yaptığında çok eski kötü görüntülerle karşılaştığını anlatan Demir, şunları söyledi:
"İlçede geçmişte yaşanmış olayların internet ortamında ön planda tutulması Eruh ilçemizi etkilediği gibi bölgemizdeki birçok ilçeyi de etkiliyor. İnternet ortamındaki izlenim çok önemlidir. İlimize veya ilçemize yatırım yapmak isteyen iş adamları internet üzerinden araştırıyorlar. Dünyaca ünlü arama motorlarından Google, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi arama motorlarında bir bölge araması yapıldığında o bölgenin kültürel varlıkları ve manzaraları ön plana çıkıyor. Ama maalesef Google arama motorunda Eruh diye görselden arama yapıldığında çıkan sonuçlar insanları ürkütüyor.

Zamanında ilçemizde yaşanan terör olaylarının arama sonucunda yansıtılması ilçemize ataması yapılan memur veya da çalışanları etkiliyor. Arama yaptıklarında ilk gördükleri şey cesetler oluyor. Eruh'a tayini çıkanın, internette arama yaptığında çıkan fotoğrafları görmesi bile gelmemesine neden oluyor. Maalesef bu görüntüler Eruh İlçe Hastanesi'ne ataması yapılan iki uzman doktorun istifa etmelerine neden olmuş. Vatandaş ve esnaf olarak bu görüntülerden rahatsızız.
Yahoo ve AltaVista arama motorlarında ilçemizin ismi görsel olarak aratıldığında en güzel fotoğraflar çıkıyor. Google'ın da bu şekilde bir çalışma yapmasını istiyoruz. Bu sorun sadece Eruh ile sınırlı değil Çukurca, Silopi, Uludere, Nusaybin ve Şemdinli gibi daha onlarca ilçemizin isimleri yazıldığında çıkan sonuçlar ürkütücü fotoğraflarla dolu. Yetkililerin buna bir çözüm için gerekli girişimlerde bulunmasını istiyoruz."
''Artık terörle anılmak istemiyoruz"
Eruh Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Sayın, artık terör olaylarıyla anılmak istemediklerini söyledi.
İlçelerine gelmek isteyenlerin internette hiç istenmeyen fotoğraflarla karşılaştıklarını ifade eden Sayın, "Sadece bu sebepten 2 doktor ve 5 öğretmen gelmeden istifasını verdi. Artık Eruh'un terör olaylarıyla anılmasını istemiyoruz. Google'dan tek talebimiz terör olayları ve ceset fotoğraflarının yerine Eruh'un kültürel faaliyetleri ve doğa güzelliklerini eklemeleridir" diye konuştu.
Doktorlar gelmeden istifa etti
Eruh Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Uysal da ilçede 4 yıldır görev yaptığını huzurlu bir ortamda çalıştıklarını söyledi.
İlçe sakinlerinin uzman doktor yetersizliği nedeniyle sıkıntı çektiğini anlatan Uysal, ataması yapılan uzmanların internetten Eruh'u araştırdıklarında karşılaştıkları çirkin bazı görüntüler nedeniyle gelmeden istifa ettiklerini bildirdi.
Başhekim Uysal şöyle dedi:
"Ataması yapılan doktorlar internette Eruh'u aradıklarında geçmişte burada öldürülen, bebeklerin, kadınların ve yaşlıların cesetleri ile karşılaşıyorlar. Bunları gördüklerinde bu uzman doktorlarımız istifa edip gelmiyorlar. Bizim ilgili ve yetkili birimlerden isteğimiz Google'daki bu çirkin görüntülerin kaldırılmasıdır. Mevcut dahiliye uzmanımız cesaretle çıkıp gelmiş, 1 yıllık mecburi hizmeti olmasına rağmen zorunlu görevini tamamlayıp 1 yıldan sonra gönüllü olarak ilçemizde kalmış ve görevini en iyi şekilde yapıyor."
"Ağlaya ağlaya geldim ağlaya gideceğim"
Eruh Devlet Hastanesi'nde görevli İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Ahmet Suat Demir, Eruh'a atanırken endişeden ağlaya ağlaya geldiğini ancak gittiğinde ağlaya ağlaya ayrılacağını belirtti.
30 yıl sonra ilçeye gelen ilk uzman doktor olduğunu fakat mecburi hizmeti bittikten sonra burada kalmaya karar verdiğini belirten Doktor Demir, "Burası diğer arkadaşların düşündüğü ve duyduğu gibi korkulacak, titreye titreye gelinecek bir yer değil. Ben de diğer arkadaşlarım gibi ismim kurada çıktığında internetten Eruh yazdım ve malum görüntülerle karşılaştım.

Ama ilçeye geldikten sonra hiç öyle olmadığını gördüm ve hiç o kötü olaylarla karşılaşmadım. Havası ve insanının güzelliği ile karşılaştım. Tayinim çıktığında neredeyse ağlaya ağlaya geldik. Bundan sonra da eminim buradan ayrılacağım zaman da buradan ağlaya ağlaya ayrılacağım. Tüm doktor ve kamu kurumlarında çalışan arkadaşlara burayı öneriyorum. Gelin güzelliklerini de görün, gelmek istemezseniz bile gelin görün sonra çalışıp çalışmayacağına karar verin" diye konuştu.
Eruh [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İlçe Başkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de Eruh'un çok şirin güzel bir ilçe olduğunu belirterek bu kötü görsellerin kaldırılmasını istediklerini söyledi.
Esnaf Hasan Alp, duygularını "Eruh bu görünümünü hak etmiyor. Eruh'u gerçekten anlatan görsellerle karşılaşmak istiyoruz. Eruh; fıstığı, balı, bağı ve yaylasıyla görünsün istiyoruz" şeklinde dile getirdi.
"Bize düşen artık bölgenin güzelliklerini [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapmak"
Konuyla ilgili olarak AA muhabirine konuşan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Valisi Ahmet Aydın, Eruh'a gittiklerinde ilçedeki yetkililer ve vatandaşların bu konudan şikayetlerini dile getirdiklerini aktardı.
İlçeyle ilgili internette araştırma yapılırken 20-30 yıl önceki terör olaylarının ve kötü görüntülerin ön planda olduğuna işaret eden Aydın, şöyle dedi:
"Vatandaşlar bundan rahatsızlıklarını dile getirdiler. Bölgeye atanan memurların da olumsuz etkilendiklerini belirterek çözüm bulunmasını istediler. Bilişimcilere sorduk. Arama motorlarında en çok aranan konu ve görsellerin öne çıktığını, sistemin bu şekilde olduğunu söylediler.
Bize düşen artık bölgenin güzelliklerini haber yapmak ve yörenin güzelliklerini internette arayarak eski kötü görüntülerin geri planda kalmasını sağlamaktır."


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net