IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2012, 15:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dr. Yaman Akdeniz ( .... - .... )




Dr. Yaman Akdeniz Leeds Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Öğretim Üyesidir. İnternet'le ilgili hukuk konularında ders vermektedir.



Aynı zamanda Cyber-Rights & Cyber-Liberties (UK) adlı kar amacı gütmeyen sivil toplum örgütünün kurucusu ve başkanı ve Superonline Internet Hukuk danışmanıdır.



Orta okulu Kadiköy Anadolu Lisesi'nde okuyan Akdeniz, İtalya'da Ferrara Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesinde eğitim görmüştür.



İnternet'le ilgili Hukuksal konularda Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler düzeyindeki pekçok toplantıda sözlü ve yazılı görüşleri alınmıştır. En son Avrupa Geçici Parlementerler Komitesine (European Parliament Temporary Committee) Echelon Sistemleri (Echelon interception systems) ve insan haklarına etkileri konusunda bilgi vermiştir.



1999'da yayınlanan "Net'te ***; Siberuzayda kural koyma İkilemi (*** on the Net? The Dilemma of Policing Cyberspace)" ve 2000'de yayınlanan İnternet, Hukuk ve Toplum (The Internet, Law and Society (C. Walker ve D. Wall ile)" adlı 2 yayını vardır. 2002 sonlarında basılacak olan diğer bir yayını "İnternette Çocuk -----grafisi ve Hukuk; Ulusal ve Uluslararası Etkiler (Internet Child -----graphy and the Law: National and International Responses)" başlığını taşıyor. Daha fazla bilgi için Cyber-Rights.org - Dr.Yaman Akdeniz sayfasına bakabilirsiniz.





Dr. Yaman Akdeniz’in ‘Beyaz Kitap: İnternet’in Çok Taraflı Yönetimi’ adlı kitabı Türkiye Bilişim Vakfı tarafından yayımlandı. Akdeniz kitabında Türkiye’nin hukuksal altyapısını e-dönüşüm projesi açısından inceliyor.





Dr. Akdeniz, kitabında hükümet kadar özel sektörün de sektörel düzenlemelerini yapması ve sivil toplumun katılımı gibi yaklaşımlara yer veriyor. Kitap, Türkiye’de temel internet düzenlemeleri için hükümete öneriler sunmayı amaçlıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akdeniz, yaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık