IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Biyografiler (https://www.ircforumlari.net/biyografiler/)
-   -   Bahadır BARUTER Kimdir? (Karikatürist) Biyografi (https://www.ircforumlari.net/biyografiler/520604-bahadir-baruter-kimdir-karikaturist-biyografi.html)

Sevda 15 Ocak 2013 03:00

Bahadır BARUTER Kimdir? (Karikatürist) Biyografi
 
Bahadır BARUTER Kimdir? (Karikatürist) Biyografi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bahadır Baruter, 1963 Ankara doğumlu Türk karikatüristtir. İstanbul Erkek Lisesi'nde okumuş ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden ayrılmıştır.

Baruter, profesyonel hayatına 1990 yılında Pişmiş Kelle dergisinde başladı. Pişmiş Kelle dergisinde 3 ay, Limon dergisinde 1 yıl ve Avanak Avni dergisinde 6 ay çalıştıktan sonra Leman'ın kurulmasıyla birlikte bu dergide yaklaşık 12 yıl süresince, Fatih Solmaz ile birlikte hazırladıkları Lombak adlı karikatür sayfasını çizdi.

1996 yılında, Selçuk Erdem ile birlikte L-manyak dergisini çıkardı ve ilk bir yılı Selçuk Erdem ile birlikte olmak üzere yaklaşık 5 yıl süresince bu derginin editörlüğünü yaptı. 1990 yılında, Lombak karakterini yarattı ve alt kültür olan mizah dili ile Limon dergisinin en beğenilen köşelerinden biri haline geldi. 1994 yılına kadar Leman'da çizmeye devam etti ve L-Manyak dergisinin kurucuları arasında yer aldı.

1997 yılında Komik Şeyler Yayıncılık isimli şirketi kurdu. 2001 yılında, Lombak ismini bağımsız dergi haline getirdi hemen ardından Bülent Üstün ile birlikte Lombak'ın eki olarak Kemik dergisini çıkarttı. 2002 yılında Metin Üstündağ, Erdil Yaşaroğlu ve Selçuk Erdem ile birlikte Penguen dergisini kurdu. Bugün mizah dünyasının değerli çizerleri ile birlikte Lombak için çizmektedir.

Yarattığı Lombak dergisi mizah dünyasının en çok satılan aylık dergisi oldu. Lombak web sayfası hayranlarının ilgisi ile çok kısa bir sürede çok bağlanılan bir site oldu. Halen kurucu ortağı olduğu Lombak ve Penguen dergilerinde çizimlerine devam etmektedir. Yazar Mine Söğüt ile evlidir. Çiftin çocukları bulunmamaktadır


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kaynak: Alıntılar


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net