IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Biyografiler (https://www.ircforumlari.net/biyografiler/)
-   -   Abbe Lazzaro Spallanzani ( 1729 - 1799) (https://www.ircforumlari.net/biyografiler/533833-abbe-lazzaro-spallanzani-1729-1799-a.html)

Afrodit 08 Haziran 2013 10:18

Abbe Lazzaro Spallanzani ( 1729 - 1799)
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Scandiano, İtalya’da doğdu (günümüzde Reggio Emilia) ve Pavia, İtalya’da öldü. Spallanzani Jesuit Kolej’inde eğitim gördü ve Bologna Üniversitesi’nde daha sonra yarıda kesip bilimsel araştırmalara başlayacağı hukuk eğitimine başladı.

Spallanzani, 1768’de hücresel yaşamın kendiliğinden oluşu hakkındaki kuramı üzerinde çalışmaya başladı. Yaptığı deney mikropların havadan geldiğini ve kaynatma ile öldürülebileceklerini gösterdi. Bu çalışma daha sonra Pasteur’un çalışmalarına ilham verecekti.

Erkek bir köpekten aldığı spermle bir dişi köpeği döllemiş ve ilk yapay dölütü üretmiştir. Zamanının ilginç teorilerinden olan 'Kendiliğinden Oluşum Teorisi'ni yıkmaya çalışmış, ancak kabul görmemiştir. Çünkü suyun içinde kendiliğinden oluştuğu düşünülen,ancak açık havadan dolayı suyun içine sızan bakterilerin girmesini önlemek için kabı hava almayacak şekilde kapatmış, böylece bakterilerin dışardan girmesini önlemiştir. Ancak bakterileri boğduğu düşünüldüğü için kabul görmemiştir. Ardılı Pasteur, bakterilerin dışardan giremeyeceği ama havanın dışardan girebileceği bir düzenek kurup, bu teoriyi yıkarak Spallanzani'nin hayalini gerçekleştirmiştir.





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net