IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Biyografiler (https://www.ircforumlari.net/biyografiler/)
-   -   Anne Stuart Kimdir? , Anne Stuart Biyografisi, İngiltere ve İrlanda Kraliçesi Anne Stuart (https://www.ircforumlari.net/biyografiler/644540-anne-stuart-kimdir-anne-stuart-biyografisi-ingiltere-ve-irlanda-kralicesi-anne-stuart.html)

Violent 11 Kasım 2014 21:02

Anne Stuart Kimdir? , Anne Stuart Biyografisi, İngiltere ve İrlanda Kraliçesi Anne Stuart
 
Anne Stuart Kimdir? , Anne Stuart Biyografisi, İngiltere ve İrlanda Kraliçesi Anne Stuart

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İngiltere ve İrlanda kraliçesi olan 17. yüzyılın sonları ile 18. yüzyılın başlarında yaşamış olan Anne Stuart dönemi ve hayatı hakkında bilgiler.
1705 yılında Michael Dahl tarafından yapılmış Anne Stuart portresi

1705 yılında Michael Dahl tarafından yapılmış Anne Stuart portresi

Anne Stuart, İngiltere ve İrlanda kraliçesi (Londra 6 Şubat 1665 – ay. y. 1 Ağustos 1714). York Dükü James’in (sonradan Kral II. James) kızıdır.

Protestan geleneğine göre özel eğitim gördü. 1683’te evlendiği eşi Danimarka Prensi George, 1689’da Kendal ve Cumberland düklükleriyle onurlandırıldı. Gloucester Düklüğü verilen oğlu William, gelecekte İngiliz tahtının varisi olma durumundaydı. Eniştesi Kral William ve kız kardeşi Mary arasında sürtüşme çıktığından, kız kardeşi hastalanıp ölünceye kadar yakın dostu Marlboro-ugh Düşesi Sarah’ın malikânesine çekildi (1693).

1694’te eşi Mary’nin ölümüyle durumu zayıflayan Kral William, Anne ile barışarak saray çevresinde onun desteğini sağladı. 1700’de tek oğlunu yitiren Anne, 1702’de Kral William’ın ansızın ölümüyle İngiltere kraliçeliğine getirildi. Sürgündeki kardeşi James’in taht isteğini reddederek, Parlamento’da Lord Godolphin başkanlığında Tory grubunu tuttu. Kiliseye özel bir ilgi göstererek sürekli devlet bağış fonuna bağladı, din adamı atamalarının kendi denetiminde yapılmasını sağladı, parlamento gücünün sağlamlaşması için Whig ve Tory partilerinin uyumlu çalışma geleneğini geliştirmeye uğraştı. Stuart soyunun sürmesini istememesine karşın, kardeşi James’in tahta geçmesini önledi. Hanover seçici kurul başkanı Prens George Louis’nin I. George adıyla kral olmasını ölümünden önce onayladı. Yetenekleri kısır, zayıf kişilikli bir kadın olan Kraliçe Anne, sanat, tiyatro ve edebiyat dünyasıyla ilgilenmediyse de sevecen ve yardımsever davranışlarıyla İngiliz Kilisesi’ne bağlı gerçek bir dindar olarak yaşadı.

Halka yönelik bağışları, barışsever eğilimi, geleneklere bağlı tutumuyla yaklaşık 75 yıl İngiltere’ye siyasal bir durağanlık (durulma) döneminin gelmesini sağlamış oldu. Bozuk sağlığı, küçük yaşta ailesinden ayrılması, tüm çocuklarının ölü doğmaları ya da küçük yaşta ölmeleri, iktidarının ortasında kocasını yitirmesi, bu ilk Britanya kraliçesinin yalnız yaşamının acı yönleriydi.

Alıntıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net