IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Biyografiler (https://www.ircforumlari.net/biyografiler/)
-   -   Steve McCurry (https://www.ircforumlari.net/biyografiler/802937-steve-mccurry.html)

Beatrice 24 Eylül 2018 12:40

Steve McCurry
 
Dünyanın en ünlü fotoğrafçıları denildiğinde ilk akla gelmesi gereken isimlerden birisi kuşkusuz Steve McCurry. Ünlü eserleri ile dünyanın pek çok noktasında yankı uyandırmayı başaran Steve, daha çok National Geographic fotoğrafçılığı ile biliniyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1950 yılının 24 Şubat’ında dünyaya gelen sanatçı, eğitim hayatına ilk olarak Pensilvanya Eyalet Üniversitesi Sanat ve Mimarlık Koleji’nde adım atmış. Ardından da “The Daily Collegion” gazetesinde serbest foto muhabirliği yaparak kariyerini devam ettirmiş.

Asıl fotoğraf macerasına ise 1979 yılında gitmeye karar verdiği Hindistan yolculuğu ile başlıyor. Kaçak yollarla Pakistan’a geçerek Afganistan-Pakistan sınırındaki mülteci kampında çalışırken 12 yaşlarındaki Afgan kızı “Sharbat Gula’nın fotoğrafını çekerek gizemli başarısını tüm dünyaya duyuruyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Eski gelenekler, sevincin özü, insanlık mücadelesi, çatışmalar, ve kaybolmaya yüz tutmuş kültürler, sanatçının fotoğraflarında yansıtmak istediği motiflere örnek oluşturuyor. Özellikle iç savaşı çok güzel şekilde gözler önüne serdiği için World Press Photo, Ulusal basın Fotoğrafçıları ve Robert Capa Altın Madalyası gibi pek çok yarışma ödülü bulunuyor. “Portreler”, “Güney Güneydoğu”, “İmparator Yolu” ve “Muson” ise yayınlanmış kitaplarından birkaçı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net